Recyclagepark Aalter-centrum

Toegang

Inwoners

Gratis voor inwoners van Aalter. Toegang via de eID (elektronische identiteitskaart).

Ondernemingen

Aalterse ondernemingen (middenstanders, uitbaters van KMO's en personen die een vrij beroep uitoefenen) moeten een lichtpaarse kaart voor 36 euro in het gemeentehuis Aalter-centrum of het Contactpunt Knesselare aankopen om toegang te krijgen. Hierbij krijg je ook een rood meldingsformulier om je afvalfracties op aan te duiden.

Afhankelijk van de soort en hoeveelheid afval wordt de waarde op de kaart verminderd. 

Gele kaarten (aangekocht voor 1 januari 2020) waarbij één of meerdere vakjes aangekruist werden, zijn nog geldig tot dinsdag 31 maart 2020. Ongebruikte gele kaarten kan je, met opleg, inruilen voor twee nieuwe lichtpaarse kaarten aan de balie in het gemeentehuis Aalter-centrum of het Contactpunt Knesselare tot donderdag 31 december 2020.

Tuinman? Indien je als bedrijf de afvalstoffen van een Aalters gezin afvoert (bv. als tuinman), dan mag je dit gratis aanbrengen als je de afvalhoeveelheden aanstipt op het groene meldingsformulier, te verkrijgen in het gemeentehuis). Opgelet: een gezinslid moet je naar het park vergezellen om met zijn/haar identiteitskaart toegang te krijgen.

Tijdelijke toegang

Mogelijk voor:

  • Personen ingeschreven op de lijst van de tweede verblijven.
  • Eigenaars van een niet-verhuurd eigendom in Aalter.
  • Toekomstige inwoners die (ver)bouwen in Aalter.

Vul het toelatingsformulier in en bezorg dit aan het recyclage- en groencomposteringspark.