ISO 37120

Aalter behaalt als eerste Belgische gemeente de prestigieuze platinum status voor het ISO 37120-certificaat. Dankzij deze certificering kan Aalter zich internationaal vergelijken op het vlak van duurzame ontwikkeling van diensten en levenskwaliteit. In 2018 ontving Aalter een hercertificatie. 

Het certificaat brengt 100 verschillende stadsindicatoren in kaart, verdeeld over 17 verschillende thema’s, die het beleid in kaart brengen wat betreft levenskwaliteit, leefbaarheid en smart data.

België sluit internationaal aan

Aalter zal nu als eerste Belgische gemeente ook een plaats krijgen op het open data platform van The World Council on City Data (WCCD), wereldleider op terrein van gestandaardiseerde stedelijke indicatoren en het officiële ISO certificeringsorgaan. In het lijstje van gecertificeerde steden prijken namen als Londen, Barcelona, Dubai, Melbourne, BostonRotterdam, Eindhoven en Amsterdam.

Opvallende cijfers

  • Aalter haalt vandaag reeds 33,63% van zijn energiebehoefte uit hernieuwbare energie. In vergelijking met Eindhoven (3,3%) of anderen is dat zeer knap.
  • Met 80,1% van zijn afval dat wordt gerecycleerd en 102,94 liter waterverbruik per hoofd per jaar scoort Aalter bijzonder goed qua duurzaamheid.

Bekijk alle Aalterse cijfers in detail via het Open Data Platform.