Animator op het speelplein

 

Word je dit jaar 16 jaar of ben je ouder? Wil je tijdens de schoolvakanties helpen bij de Kleuter- en kinderwerking en/of tijdens de zomervakantie bij Speelpleinwerking? Of wil je je aansluiten bij één van de werkgroepen?!

Registreer je dan als animator!

Heb je vragen of wens je meer informatie?
Neem dan contact op met de cel Jeugdwerk en welzijn.
Meer informatie over wat er van je verwacht wordt als animator vind je in de animatorengids.

Zomervakantie 

Beleef een supercoole zomer vol avontuur en plezier tijdens Speelpleinwerking JAAK! In juli vinden de dolle activiteiten plaats in het jeugdcentrum Kadans (Stationsstraat 71, Aalter).
Dat is nog niet alles! In augustus verhuist het feest naar de jeugdlokalen van de Flabuit (Prinsengoeddreef 33 in Knesselare). Dat betekent dubbel zoveel fun op verschillende locaties!

Wil jij graag de held van de zomer zijn? Grijp dan de kans om animator te zijn bij de mobiele Speelpleinwerking JAAK. Je trekt wekelijks naar een andere deelgemeente en maakt de kinderen daar helemaal wild van enthousiasme. Net als de gewone speelpleinwerking biedt de mobiele variant een geweldig programma vol spannende activiteiten.

De activiteiten van Speelpleinwerking JAAK worden georganiseerd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Om deel te nemen aan de Speelpleinwerking moet de deelnemer minstens 4 jaar zijn aan de start van de Speelpleinweek.

Klaar om je helemaal te laten gaan deze zomer? De zomervakantie wordt een onvergetelijke tijd waarin je de beste herinneringen zult creëren. Wees erbij en beleef de zomer van je leven bij Speelpleinwerking JAAK! Geef je data door via het E-loket, bovenaan deze pagina. 

Kadervorming!

Wat?

Het gemeentebestuur stimuleert jongeren om vorming te volgen en zo de kwaliteit van het gemeentelijk en particulier jeugdwerk te garanderen.

De cel Jeugdwerk en welzijn organiseert in de loop van het jaar meerdere vormingsmomenten voor leiding en animatoren.

Daarnaast kunnen jongeren die op eigen initiatief vorming volgen bij een erkende vormingsorganisatie aanspraak maken op een gemeentelijke subsidie.

Wie dus een cursus volgt bij een erkende vormingsorganisatie kan in aanmerking komen voor een premie Individuele Kadervorming van het bestuur

Basiscursus 'Animator in het jeugdwerk'

De cel Jeugdwerk en welzijn motiveert de jongeren jaarlijks om een basiscursus ‘Animator in het jeugdwerk’ te volgen. Daar leren jongeren technieken aan die ze nodig hebben als animator bij de gemeentelijke vakantiewerkingen (Speelpleinwerking, Kleuter- en kinderwerking) of als leider bij een jeugdbeweging. 

Deelnemers leren onder andere omgaan met kinderen, creatieve activiteiten organiseren en krijgen een korte initiatie EHBO.