Vrijwilliger: animator op het speelplein


Word je dit jaar 16 jaar of ben je ouder? Wil je tijdens de schoolvakanties helpen bij de Kleuter- en kinderwerking en/of tijdens de paas- en zomervakantie bij de Speelpleinwerking? Of wil je je aansluiten bij een van de werkgroepen? Registreer je dan als animator!

Heb je vragen of wens je meer informatie? Neem dan contact op met de cel Jeugdwerk en welzijn of lees onze Animatorengids!

Vakantie 

Beleef een supercoole paas- of zomervakantie vol avontuur en plezier tijdens Speelpleinwerking JAAK! In april vinden dolle activiteiten plaats in het jeugdcentrum Kadans (Stationsstraat 71) en de jeugdlokalen Flabuit (Prinsengoeddreef 33).

De activiteiten van Speelpleinwerking JAAK worden georganiseerd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Om deel te nemen aan de Speelpleinwerking moet de deelnemer minstens 4 jaar zijn aan de start van de Speelpleinweek.

Overtuigd? Maak je klaar om je helemaal te laten gaan deze paasvakantie! Schrijf je snel in en geef je data door via het e-loket bovenaan deze pagina en maak er samen met de kinderen een onvergetelijke tijd van.


Kadervorming!

Wat?

Het gemeentebestuur stimuleert jongeren om vorming te volgen en zo de kwaliteit van het gemeentelijk en particulier jeugdwerk te garanderen.

De cel Jeugdwerk en welzijn organiseert in de loop van het jaar meerdere vormingsmomenten voor leiding en animatoren.

Daarnaast kunnen jongeren die op eigen initiatief vorming volgen bij een erkende vormingsorganisatie aanspraak maken op een gemeentelijke subsidie.

Wie dus een cursus volgt bij een erkende vormingsorganisatie kan in aanmerking komen voor een premie Individuele Kadervorming van het bestuur

Basiscursus 'Animator in het jeugdwerk'

De cel Jeugdwerk en welzijn motiveert de jongeren jaarlijks om een basiscursus ‘Animator in het jeugdwerk’ te volgen. Daar leren jongeren technieken aan die ze nodig hebben als animator bij de gemeentelijke vakantiewerkingen (Speelpleinwerking, Kleuter- en kinderwerking) of als leider bij een jeugdbeweging. 

Deelnemers leren onder andere omgaan met kinderen, creatieve activiteiten organiseren en krijgen een korte initiatie EHBO.