Animator op het speelplein

 

Word je dit jaar 16 jaar of ben je ouder? Wil je tijdens de schoolvakanties helpen bij de Kleuter- en kinderwerking en/of tijdens de zomervakantie bij Speelpleinwerking?

Registreer je dan als animator!

Heb je vragen of wens je meer informatie? Neem dan contact op met de cel Jeugdvoorzieningen.


Meer informatie over wat er van je verwacht wordt als animator vind je in de animatorengids.

Voorjaar 2023

Dit voorjaar richt het gemeentebestuur externe workshops in tijdens de krokusvakantie en kan je je als animator volop voorbereiden op het nieuwe speelpleinjaar 2023. Sluit je gerust aan bij één van de werkgroepen en werk mee aan een betere Speelpleinwerking JAAK! Meer informatie gewenst? Stuur dan gerust een mail naar jeugd@aalter.be.

Paasvakantie

In de tweede week van de paasvakantie is er Speelpleinwerking JAAK. Kinderen van 4-12 jaar zijn welkom in Jeugdcentrum Kadans (Stationsstraat 71, Aalter). 

Maandag: voorbereiding

Dinsdag - vrijdag: werking.

Registeren kan je hierboven op de webpagina. Heb je nog opmerkingen of vragen? Jeugd@aalter.be is het juiste adres!

Kadervorming!

Wat?

Het gemeentebestuur stimuleert jongeren om vorming te volgen en zo de kwaliteit van het gemeentelijk en particulier jeugdwerk te garanderen.

De cel Jeugdwerk en welzijn organiseert in de loop van het jaar meerdere vormingsmomenten voor leiding en animatoren.

Daarnaast kunnen jongeren die op eigen initiatief vorming volgen bij een erkende vormingsorganisatie aanspraak maken op een gemeentelijke subsidie.

Wie dus een cursus volgt bij een erkende vormingsorganisatie kan in aanmerking komen voor een premie Individuele Kadervorming van het bestuur

Basiscursus 'Animator in het jeugdwerk'

De cel Jeugdvoorzieningen motiveert de jongeren jaarlijks om een basiscursus ‘Animator in het jeugdwerk’ te volgen. Daar leren jongeren technieken aan die ze nodig hebben als animator bij de gemeentelijke vakantiewerkingen (Speelpleinwerking, Kleuter- en kinderwerking) of als leider bij een jeugdbeweging. 

Deelnemers leren onder andere omgaan met kinderen, creatieve activiteiten organiseren en krijgen een korte initiatie EHBO.