Animator op het speelplein

 

Word je dit jaar 16 jaar of ben je ouder? Wil je tijdens de schoolvakanties helpen bij de Kleuter- en kinderwerking en/of tijdens de zomervakantie bij Speelpleinwerking?

Registreer je dan als animator!

Heb je vragen of wens je meer informatie? Neem dan contact op met de cel Jeugdvoorzieningen.


Meer informatie over wat er van je verwacht wordt als animator vind je in de animatorengids.

Paasvakantie

In de tweede week van de paasvakantie is er Speelpleinwerking JAAK. Kinderen van 4-12 jaar zijn welkom in Jeugdcentrum Kadans (Stationsstraat 71, Aalter). 

Maandag: voorbereiding

Dinsdag - vrijdag: werking.

Registeren kan je hierboven op de webpagina. Heb je nog opmerkingen of vragen? Jeugd@aalter.be is het juiste adres!

Zomervakantie 

Tijdens de zomervakantie is er in de maand juli Speelpleinwerking JAAK in het jeugdcentrum Kadans (Stationsstraat 71, Aalter) en in de maand augustus gaat de Speelpleinwerking JAAK door in de jeugdlokalen van de Flabuit (Prinsengoeddreef 33, Knesselare). Daarnaast kan je ook animator staan op de mobiele Speelpleinwerking JAAK. Die heeft hetzelfde aanbod als de gewone speelpleinwerking en trekt wekelijks naar een andere deelgemeente.

De activiteiten van Speelpleinwerking JAAK worden georganiseerd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Om deel te nemen aan de Speelpleinwerking moet de deelnemer minstens 4 jaar zijn aan de start van de Speelpleinweek.

Zin om je helemaal te geven tijdens de Speelpleinwerking?! Geef je data door via het E-loket, bovenaan deze pagina. 

Kadervorming!

Wat?

Het gemeentebestuur stimuleert jongeren om vorming te volgen en zo de kwaliteit van het gemeentelijk en particulier jeugdwerk te garanderen.

De cel Jeugdwerk en welzijn organiseert in de loop van het jaar meerdere vormingsmomenten voor leiding en animatoren.

Daarnaast kunnen jongeren die op eigen initiatief vorming volgen bij een erkende vormingsorganisatie aanspraak maken op een gemeentelijke subsidie.

Wie dus een cursus volgt bij een erkende vormingsorganisatie kan in aanmerking komen voor een premie Individuele Kadervorming van het bestuur

Basiscursus 'Animator in het jeugdwerk'

De cel Jeugdvoorzieningen motiveert de jongeren jaarlijks om een basiscursus ‘Animator in het jeugdwerk’ te volgen. Daar leren jongeren technieken aan die ze nodig hebben als animator bij de gemeentelijke vakantiewerkingen (Speelpleinwerking, Kleuter- en kinderwerking) of als leider bij een jeugdbeweging. 

Deelnemers leren onder andere omgaan met kinderen, creatieve activiteiten organiseren en krijgen een korte initiatie EHBO.