Animator op het speelplein


Ben je tussen 16 en 26 jaar (of word je dit jaar nog 16 jaar) en wil je tijdens de schoolvakanties helpen bij de Kleuter- en Kinderwerking, Tienerwerking, Speelpleinwerking of Gammetoen? Neem dan contact met de cel Jeugdvoorzieningen. Meer informatie over wat er van je verwacht wordt als animator, vind je in de animatorengids. 

Kadervorming!

Wat?

Het gemeentebestuur stimuleert jongeren om vorming te volgen om zo de kwaliteit van het gemeentelijk en particulier jeugdwerk te garanderen.

De cel Jeugdvoorzieningen organiseert in de loop van het jaar meerdere vormingsmomenten voor leiding en animatoren.

Daarnaast kunnen jongeren die op eigen initiatief vorming volgen bij een erkende vormingsorganisatie aanspraak maken op een gemeentelijke subsidie.

Basiscursus 'Animator in het jeugdwerk'

De cel Jeugdvoorzieningen motiveert de jongeren jaarlijks om een basiscursus ‘Animator in het jeugdwerk’ te volgen. Daar leren jongeren technieken aan die ze nodig hebben als monitor bij de gemeentelijke jeugdwerkingen (Speelpleinwerking, Kleuter- & kinderwerking, Tienerwerking en Gammetoen) of als leider bij een jeugdbeweging

Deelnemers leren onder andere omgaan met kinderen, creatieve activiteiten organiseren en ze krijgen een korte initiatie EHBO. 

Erkende vormingsorganisaties

Erkende vormingsorganisaties geven korte en meerdaagse cursussen en workshops om (basis)vaardigheden aan te leren aan jongeren die activiteiten voor kinderen willen begeleiden. Hier volgen enkele door de Vlaamse overheid erkende organisaties die een basiscursus en andere vormingen aanbieden:

Wie een cursus volgt bij een erkende vormingsorganisatie kan in aanmerking komen voor een premie Individuele Kadervorming van het gemeentebestuur.