Animator op het speelplein


Ben je tussen 16 en 26 jaar (of word je dit jaar nog 16 jaar) en wil je tijdens de schoolvakanties helpen bij de Kleuter- en kinderwerking, Tienerwerking, Speelpleinwerking of Gammetoen? Neem dan contact met de cel Jeugdvoorzieningen. Meer informatie over wat er van je verwacht wordt als animator, vind je in de animatorengids.

Paasvakantie 2021

De paasvakantie zal er dit jaar een beetje anders uitzien. Zo is er dit jaar maar één week Kleuter- en kinderwerking in plaats van twee weken. Maar niet getreurd, ook in de eerste week heeft de cel Jeugdvoorzieningen leuke dingen voor je in petto.

Week 1: dinsdag 6 april t.e.m. vrijdag 9 april

In de eerste week (van dinsdag 6 april tot en met vrijdag 9 april 2021) kan je jezelf inschrijven voor leuke workshops, teambuildings en infomomenten via de webshop. In deze week werk je ook in groepen aan een leuke activiteit voor de Buitenspeeldag, 22 april 2021.

Voor meer info contacteer Hannah van de Jeugddienst via Facebook of jeugd@aalter.be.

Week 2: maandag 12 april t.e.m. vrijdag 16 april

In de tweede week (maandag 12 april tot en met vrijdag 16 april 2021) vindt er Kleuter- en kinderwerking plaats in jeugdlokaal de Flabuit, Prinsengoeddreef 33, Knesselare (SPW Knesselare). Kinderen zijn opnieuw verplicht om zich voor de volledige week in te schrijven. De cel Jeugdvoorzieningen geeft dan ook de voorkeur aan animatoren die een volledige week kunnen komen.

Bij uitzondering kan je ook enkele dagen opgeven (enkel aansluitende dagen). De werking gaat van start op dinsdag 13 april 2021 en vindt plaats van 8.00 u tot en met 17.30 u. Als animator wordt je verwacht de volledige dag aanwezig te zijn.

Op maandag 12 april 2021 krijgen je samen met de animatoren onder begeleiding van de hoofdanimator(en) de tijd om de volledige week voor te bereiden. Je wordt op maandag 12 april verwacht om 9.30 u in jeugdlokaal de Flabuit. Vergeet je lunchpakket en mondmasker niet.


Kadervorming!

Wat?

Het gemeentebestuur stimuleert jongeren om vorming te volgen om zo de kwaliteit van het gemeentelijk en particulier jeugdwerk te garanderen.

De cel Jeugdvoorzieningen organiseert in de loop van het jaar meerdere vormingsmomenten voor leiding en animatoren.

Daarnaast kunnen jongeren die op eigen initiatief vorming volgen bij een erkende vormingsorganisatie aanspraak maken op een gemeentelijke subsidie.

Basiscursus 'Animator in het jeugdwerk'

De cel Jeugdvoorzieningen motiveert de jongeren jaarlijks om een basiscursus ‘Animator in het jeugdwerk’ te volgen. Daar leren jongeren technieken aan die ze nodig hebben als monitor bij de gemeentelijke jeugdwerkingen (Speelpleinwerking, Kleuter- & kinderwerking, Tienerwerking en Gammetoen) of als leider bij een jeugdbeweging

Deelnemers leren onder andere omgaan met kinderen, creatieve activiteiten organiseren en ze krijgen een korte initiatie EHBO. 

Erkende vormingsorganisaties

Erkende vormingsorganisaties geven korte en meerdaagse cursussen en workshops om (basis)vaardigheden aan te leren aan jongeren die activiteiten voor kinderen willen begeleiden. Hier volgen enkele door de Vlaamse overheid erkende organisaties die een basiscursus en andere vormingen aanbieden:

Wie een cursus volgt bij een erkende vormingsorganisatie kan in aanmerking komen voor een premie Individuele Kadervorming van het gemeentebestuur.