Animator op het speelplein


Word je dit jaar 16 jaar of ben je ouder? Wil je tijdens de kleine schoolvakanties helpen bij de Kleuter- en kinderwerking en/of tijdens de zomervakantie bij Speelpleinwerking? Registreer je dan als animator. Heb je vragen of wens je meer informatie? Neem dan contact op met de cel Jeugdvoorzieningen. Meer informatie over wat er van je verwacht wordt als animator vind je in de animatorengids.


Najaar 2021

Ook dit najaar kunnen we weer met z’n allen Kleuter- en kinderwerking organiseren!

De Kleuter- en kinderwerking tijdens de herfstvakantie is dit jaar van woensdag 3 november 2021 tot en met 5 november 2021.

  • Woensdag 3 november: voorbereiden
  • Donderdag 4 november: werking Griezel Stones maken + griezelwandeling
  • Vrijdag 5 november: daguitstap Wereld van Kina (Gent)

De Kleuter- en kinderwerking tijdens de kerstvakantie is dit jaar van maandag 27 december 2021 tot en met vrijdag 7 januari 2022.

  • Dinsdag 28 december: Workshops "kerst" en "winter" in samenwerking met Biezart
  • Woensdag 29 december: uitstap Volkssterrenwacht (Brugge)
  • Dinsdag 4 januari: voorbereiden (VM) + werking "Nieuwjaar" (NM)
  • Woensdag 5 januari: voorbereiden (VM) + werking "Boekenwurm"
  • Donderdag 6 januari: voorbereiden (VM) + werking "3 koningen" (NM)
  • Vrijdag 7 januari: uitstap Lago Brugge (zwemmen)

Kadervorming!

Wat?

Het gemeentebestuur stimuleert jongeren om vorming te volgen om zo de kwaliteit van het gemeentelijk en particulier jeugdwerk te garanderen.

De cel Jeugdvoorzieningen organiseert in de loop van het jaar meerdere vormingsmomenten voor leiding en animatoren.

Daarnaast kunnen jongeren die op eigen initiatief vorming volgen bij een erkende vormingsorganisatie aanspraak maken op een gemeentelijke subsidie.

Wie een cursus volgt bij een erkende vormingsorganisatie kan in aanmerking komen voor een premie Individuele Kadervorming van het bestuur

Basiscursus 'Animator in het jeugdwerk'

De cel Jeugdvoorzieningen motiveert de jongeren jaarlijks om een basiscursus ‘Animator in het jeugdwerk’ te volgen. Daar leren jongeren technieken aan die ze nodig hebben als animator bij de gemeentelijke vakantiewerkingen (Speelpleinwerking, Kleuter- en kinderwerking) of als leider bij een jeugdbeweging. 

Deelnemers leren onder andere omgaan met kinderen, creatieve activiteiten organiseren en ze krijgen een korte initiatie EHBO.