Animator op het speelplein


Word je dit jaar 16 jaar of ben je ouder? Wil je tijdens de kleine schoolvakanties helpen bij de Kleuter- en kinderwerking en/of tijdens de zomervakantie bij Speelpleinwerking? Registreer je dan als animator. Heb je vragen of wens je meer informatie? Neem dan contact op met de cel Jeugdvoorzieningen. Meer informatie over wat er van je verwacht wordt als animator vind je in de animatorengids.


Zomer 2021

Ook deze zomer kunnen we weer met z’n allen Speelpleinwerking organiseren, onder volgende maatregelen:

  • Bubbels van 50 deelnemers (exclusief animatoren).
  • We werken met een vaste weekbubbel.
  • Mondmaskers binnen de bubbel niet verplicht.
  • Zoveel mogelijk buitenactiviteiten.

Tijdens de werking kan je ook als animator de vaste weekbubbel niet binnendringen. Je wordt dus verwacht om van maandag tot en met vrijdag aanwezig te zijn. Eens je tijdens de werking de bubbel verlaat kan je deze niet meer aansluiten.

De zomer is opgedeeld in voorbereidingsweken en werkingsweken. Een werkingsweek is een week waarin je samen met andere animatoren één week lang kinderen de zomer van hun leven bezorgt aan de hand van leuke spelen en activiteiten.

In de voorbereidingsweek krijg je de volledige week de tijd om de aankomende werkingsweken onder begeleiding van hoofdanimator voor te bereiden. Samen met de andere animatoren kan je tijdens deze voorbereidingsweek ook genieten van vormingen en leuke animatorenactiviteiten.

Openingsweken

    Speelpleinwerking Aalter-centrum Speelpleinwerking Knesselare Mobiele Speelpleinwerking
week 0 1 tot 2 juli verhuis, voorbereiding en vorming Gesloten verhuis, voorbereiding en vorming
Week 1 5 tot 9 juli Werking verhuis, voorbereiding en vorming Lo-Poe (GOC Lotenhulle)
Week 2 12 tot 16 juli Gesloten Werking Ursel (Katerhoek)
week 3 19 tot 23 juli SLUITINGSWEEK SLUITINGSWEEK SLUITINGSWEEK
week 4 26 tot 30 juli voorbereiding en vorming voorbereiding en vorming Gesloten
week 5 2 tot 6 aug Werking Werking Gesloten
week 6 9 tot 13 aug Werking Werking Gesloten
week 7 16 tot 21 aug Opruimen  voorbereiding en vorming Sint-Maria-Aalter (Voetbal) en Aalter-Brug GOC
week 8 23 tot 27 aug Gesloten Werking Bellem (Voetbal)

Kadervorming!

Wat?

Het gemeentebestuur stimuleert jongeren om vorming te volgen om zo de kwaliteit van het gemeentelijk en particulier jeugdwerk te garanderen.

De cel Jeugdvoorzieningen organiseert in de loop van het jaar meerdere vormingsmomenten voor leiding en animatoren.

Daarnaast kunnen jongeren die op eigen initiatief vorming volgen bij een erkende vormingsorganisatie aanspraak maken op een gemeentelijke subsidie.

Wie een cursus volgt bij een erkende vormingsorganisatie kan in aanmerking komen voor een premie Individuele Kadervorming van het bestuur

Basiscursus 'Animator in het jeugdwerk'

De cel Jeugdvoorzieningen motiveert de jongeren jaarlijks om een basiscursus ‘Animator in het jeugdwerk’ te volgen. Daar leren jongeren technieken aan die ze nodig hebben als monitor bij de gemeentelijke jeugdwerkingen (Speelpleinwerking, Kleuter- en kinderwerking, Tienerwerking en Gammetoen) of als leider bij een jeugdbeweging. 

Deelnemers leren onder andere omgaan met kinderen, creatieve activiteiten organiseren en ze krijgen een korte initiatie EHBO.