Kruispunt Molenstraat – Weibroekdreef aangepakt

Gepubliceerd op dinsdag 4 juli 2023
In het centrum van Aalter zijn momenteel een aantal werken aan de gang.

Maandag 19 juni 2023

Vanaf maandag 19 juni 2023 wordt de Stationsstraat afgesloten tussen de Gouvernementstraat en de Weibroekdreef. Dit is nodig voor de aanleg van een rioleringsaansluiting ter hoogte van huisnummer 149-151. De doorgang voor voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) blijft steeds mogelijk. Alle handelszaken blijven bereikbaar voor plaatselijk verkeer. Voor doorgaand verkeer wordt een omleiding voorzien via de Weibroekdreef, Baarzelestraat en het Stationsplein in beide rijrichtingen. Verkeer dat de tunnel toch passeert, zal afgeleid worden via Hoefijzer, Loskaaistraat en de Europalaan. De werken zullen slechts 3 dagen in beslag nemen.

Gelijktijdig starten werken in de Molenstraat tussen de Weibroekdreef en de Bellemstraat. Hierdoor wordt vanaf maandag 19 juni 2023 eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Molenstraat. De werken zullen uiterlijk tot 30 juni duren.

Vrijdag 23 juni 2023

Vanaf vrijdag 23 juni 2023 (en niet vanaf donderdag 22 juni, zoals eerder aangekondigd) wordt gestart met de aanpak van het kruispunt Molenstraat – Weibroekdreef. Op vrijdag 23 juni wordt de bestaande verharding gebroken. Vanaf maandag 26 juni 2023 starten dan de graafwerken en wordt vervolgens een nieuwe onderfundering en fundering geplaatst. 

Het kruispunt wordt tijdens de werken afgesloten voor alle verkeer. De doorgang voor voetgangers blijft met enige voorzichtigheid mogelijk. Plaatselijk verkeer wordt omgeleid via de Keltenlaan - Bellemstraat – Boomgaardstraat – Boomgaard – Stationsstraat in de ene richting, via Stationsstraat – Lostraat – Kestelstraat – Processieweg – Bellemstraat – Keltenlaan in de andere richting. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Oostmolenstraat – Léon Bekaertlaan – Nijverheidslaan – Venecolaan en Brugstraat richting de N44. Dit betekent voor de Molenstraat dat vanaf donderdag 22 juni 2023 het eenrichtingsverkeer wordt opgeheven en enkel plaatselijk verkeer zal toegelaten zijn. Op maandag 10 juli 2023 zal het kruispunt terug toegankelijk zijn voor alle verkeer.