Heilig Hartmonument feestelijk ingezegend tijdens avondmarkt

Gepubliceerd op woensdag 14 juni 2023
Ook jij hebt het ongetwijfeld al gezien: het Heilig Hartmonument op het Hoefijzer schittert als weleer. Tijdens de avondmarkt, op vrijdag 23 juni 2023, wordt het beeld feestelijk ingezegend.

Zowel het bronzen beeld als de sokkel in blauwe hardsteen zijn gereinigd en gerestaureerd. Het Heilig Hartbeeld, dat 87 jaar oud is, kreeg op maandag 1 juni 1936 een plaats in de Aalterse stationsbuurt en verhuisde in de jaren tachtig naar de huidige locatie op het Hoefijzer, toen de stationsomgeving een gedaanteverwisseling onderging. Tijdens de avondmarkt van 23 juni wordt het gerestaureerde beeld ingehuldigd.

Programma

Iedereen is om 19.00 u welkom:

  • Muziek van de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Ceciliavrienden Lotenhulle
  • Toespraak burgemeester Pieter De Crem
  • Inhuldiging Heilig Hartmonument en gedenkplaten
  • Inzegening
  • Aansluitend volgt een gratis receptie in de omliggende horecazaken: De Verloren Hoek, ’t Kafee, La┬áCompostella en Nest (van 19.15 u tot 20.00 u).

Aalter Feest!

Op vrijdag 23 juni 2023 vanaf 18.30 u opent ook Aalter Feest! Dat is de vernieuwde avondmarkt met optredens, kinderanimatie, eten en drinken, laatavondshopping en heel veel sfeer.

De dag nadien, op zaterdag 24 juni, start om 18.00 u de avondmarkt in Knesselare met een kinderstoet, optredens en animatie.