GOC Bellem heropent voor verenigingen na restauratie

Gepubliceerd op dinsdag 5 december 2023
Vanaf dinsdag 5 december is het Gemeentelijk ontmoetingscentrum (GOC) Bellem opnieuw beschikbaar voor verenigingen. De feestzaal was sinds 29 juli 2023 tijdelijk gesloten wegens herstelwerkzaamheden. Die waren nodig nadat een elektriciteitskortsluiting brand veroorzaakte.

Het GOC Bellem heeft een grondige restauratie ondergaan na de brand. Het lokaal bestuur heeft ervoor gezorgd dat de faciliteit nu weer volledig operationeel is, met de focus op veiligheid en comfort voor alle gebruikers.

Alternatieve locaties tijdens restauratie

Tijdens de herstellingswerken konden verenigingen nog steeds gebruik maken van de Aalterse faciliteiten. Hiervoor werden alternatieve locaties ingeschakeld, waaronder het Ontmoetingscentrum (OC) Kerkem, het voormalige GOC Bellem (ex-museum) en de voetbalkantine in Bellem. Eenmalig werd teruggevallen op een ontmoetingscentrum in een andere deelgemeente.

185 reservaties in 2023

Tot eind december 2023 staan er nog 10 activiteiten gepland in GOC Bellem. Verenigingen wiens evenementen waren verplaatst naar andere locaties, krijgen de mogelijkheid om alsnog gebruik te maken van het vernieuwde GOC. In 2023 was het GOC Bellem goed voor maar liefst 185 reservaties door 28 verschillende verenigingen.