Zie het nieuwe sport- en speelpark groeien …

Gepubliceerd op vrijdag 19 april 2024
Acht maanden na de start van de werkzaamheden is de transformatie van de voormalige voetbalsite in Bellem duidelijk zichtbaar.

Wat ooit een voetbaldomein was wordt nu omgevormd tot een sport- en speelpark. De eerste schop ging in de grond na het bouwverlof, in augustus vorig jaar. Vandaag bevinden de werken zich al in een gevorderd stadium. Het kunstgrasterrein is al in gebruik genomen en ook het nieuwe multifunctionele jeugd- en sportgebouw voor de hoofdgebruikers Chiro Kierewiet en voetbalclub SK Bellem rijst uit de grond. Deze lente starten ook de omgevingswerken rond het gebouw, inclusief de aanleg van een nieuwe parking.

Energie-recuperatie uit de riolering

Aalter kiest voor een duurzame en innovatieve aanpak. Een primeur is de toepassing van riothermie. Voordat douchewater naar de riolering afvloeit, wordt de restwarmte gerecupereerd. Dat betekent een gratis en CO2-vrije energiebron. Riothermie is een nog vrij onbekende techniek, die niet standaard wordt toegepast in de bouw. Door het procedé in Bellem wel te gebruiken, wil het lokaal bestuur een voorbeeldfunctie opnemen en kansen bieden aan innovatieve fabrikanten en installatiebedrijven.