Nieuwe ballenvangers, balustrades en mobiele tribunes: Aalter investeert in sportcomplex Flabbaert

Gepubliceerd op donderdag 6 juli 2023
Het lokaal bestuur maakt van het sportluwe tussenseizoen gebruik om optimaliseringswerken uit te voeren in sportcomplex Flabbaert in Knesselare. Het gaat om een investering van 81.500 euro.

Het bestuur vervangt de ballenvangers op voetbalterreinen B en C. Het B-veld krijgt ook nieuwe balustrades. In functie van een goede bewatering van terrein B komt er een poort die makkelijk toegang verleent tot het terrein.

Naast de ballenvangers komen op voetbalterrein C nieuwe seniorendoelen en energiezuinige ledverlichting. Net als in de sportparken Bellem, Sint-Maria-Aalter, Lotenhulle en Aalter-centrum zal de terreinverlichting van de voetbalvelden in Knesselare met een app vanop afstand bediend kunnen worden.

Later dit jaar volgt ook de aanpassing van de veldverlichting in sportpark Onderdaele in Ursel zodat ook daar de veldverlichting met een app aan- en uitgeschakeld kan worden.

Ook indoor

Indoor wordt in sporthal Flabbaert de parketvloer opgeschuurd en voorzien van een nieuwe vernislaag en gaan alle putdeksels in de sportvloer in het nieuw. Later deze zomer volgt ook nog de levering van twee extra mobiele tribunes en komen aan de muren onder de basketbaldoelen stootkussens die de veiligheid van de basketters verhogen.