Tweede graad: DANSATELIER

Dansatelier

Vanaf het derde leerjaar geven we jullie twee uur dans in de week, namelijk een les klassieke dans en een les hedendaagse dans.

Tijdens de lessen Dansatelier wordt de technische basis uit het klassiek ballet aangeleerd. Niet omdat enkel het klassieke ballet waardevol is, maar wel omdat deze klassieke technische basis zeer uitgebreid en volledig is en in alle mogelijke dansstijlen kan worden toegepast. Het is een belangrijke basis waarop we in de middelbare graad verder werken om in verschillende stijlen te kunnen dansen.

Naast het klassiek ballet wordt de basis van de hedendaagse dans aangeleerd. Tijdens deze lessen werken we aan het leren loslaten in beweging, coördinatie, vertrouwd raken met het bewegen over de grond, verplaatsingen, improvisatie, …

Er is ook ruimte voor het aanleren van een choreografie en om te werken aan het overdragen van emotie en beleving tijdens het dansen!

Je volgt per week

  • 2 uur Dansatelier

Danskledij en kapsel

Klassieke balletles

  • eenvoudig zwart balletpakje zonder rokje (model zelf te kiezen), een hoog uitgesneden onderbroekje dat niet onder het balletpak uitkomt, lichtroze collant met voeten (met gat onderaan zodat deze makkelijk oprolbaar is), zalmroze balletschoentjes met gespitste zool (waaraan roze elastiekjes moeten genaaid worden)
  • witte aansluitende T-shirt of polo, zwarte strakke broek (lang of tot aan de knie), zwarte balletschoentjes met gespitste zool (waaraan zwarte elastiekjes moeten genaaid worden)
  • lange haren worden tijdens deze lessen in een stevige hoge balletdot gedragen, kort haar kan met een haarband of speldjes uit gezicht gehouden worden.

Hedendaagse dansles

  • eenvoudig zwart balletpakje zonder rokje (model zelf te kiezen), zwarte strakke broek (lang of kort), zwarte kousen

  • witte aansluitende T-shirt of polo, zwarte strakke broek (lang of tot aan de knie), zwarte sokken

  • lange haren doe je voor de lessen hedendaagse dans in een staart, een vlecht of steek je stevig op. Losse plukjes haar worden vast gestoken met speldjes.

Lessenrooster 2022-2023

Bekijk het lessenrooster.