Rap op Stap-kantoor

Bekijk de zitdagen op de website van Oranje vzw/Vrijetijdspunt


Iedereen heeft recht op vakantie en verdient het om er even tussenuit te zijn. Daarom kunnen Aalternaren die het financieel of op een andere manier moeilijk hebben vanaf nu terecht in het Rap op Stap-kantoor in het gemeentehuis.

Een Rap op Stap-kantoor is een zeer laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Het kantoor helpt iedereen met een klein budget aan een leuke uitstap. Er kunnen vakanties, daguitstappen en sport- en cultuuractiviteiten worden geboekt. Bovendien helpen de medewerkers ook met praktische zaken, zoals het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer.

Begeleiding voor nieuwe, duurzame hobby

De samenwerking met vzw Oranje maakt het Aalterse Rap op Stap-kantoor uniek. Vzw Oranje begeleidt vrijetijdsactiviteiten voor personen met een beperking. We gaan samen op zoek naar een nieuwe, duurzame hobby voor de geïnteresseerden. We zoeken vrijetijdsorganisaties, leggen contacten en gaan een aantal keer mee ter plaatse. Iedereen met (een vermoeden van) een beperking kan van de dienst gebruik maken. Een erkenning van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) is niet nodig.

Zo proberen we ALLE drempels voor vrijetijdsbesteding voor Aalternaren zoveel mogelijk weg te werken.

Voorwaarden

Om bij een Rap op Stap-kantoor een leuke daguitstap of toffe vakantie te boeken, dien je aan één van volgende voorwaarden te voldoen:

  • recht hebben op een leefloon of een inkomen gelijk aan het leefloon;

  • een verhoogde tegemoetkoming ontvangen;

  • in een beschutte of sociale werkplaats werken;

  • in budgetbegeleiding zijn of door schuldbemiddeling geholpen worden.

Zitdagen

Een Rap op Stap medewerker is wekelijks op woensdagvoormiddag beschikbaar in het gemeentehuis Aalter-centrum of Jeugdhuis Kadans. 

Buiten de openingsuren kan je ook telefonisch of per e-mail een afspraak maken.

Het Rap op Stap-kantoor is een samenwerking tussen het lokaal bestuur Aalter, vzw Oranje en het Steunpunt Vakantieparticipatie.