Nieuw speelterrein in de Grote Veldakker

Gepubliceerd op zondag 14 april 2024
In de Grote Veldakker is een nieuw speelterrein geopend dat dient als centrale ontmoetingsplaats voor de buurtbewoners en de inwoners van Aalter- centrum. De glijbaan en de voetbaldoelen werden behouden.

Twee verouderde toestellen zijn vervangen voor een uitdagend klim- en avonturenparcours met speeltoren, een dubbele schommel inclusief peuterzitjes, een staande wip en een speelhuisje.

Op avontuur naar het kasteel

Het speelterrein werd opgebouwd rond het thema ‘Op avontuur naar het kasteel’. Dat verwijst naar de locatie van de Grote Veldakker, in de buurt van Kasteel Nobelstede en ’t Kanteelke. Vroeger waren die twee historische gebouwen verbonden door een dreef, waar nu de Knokkeweg loopt. De speeltoren (Kasteel Nobelstede) en het speelhuisje (’t Kanteelke) dompelen kinderen onder in de magische wereld van ridders en kastelen.

Investeren in een mooie toekomst

Met deze vernieuwing benadrukt het lokaal bestuur het belang van voortdurende investeringen in zowel nieuwe als bestaande speelplekken. Aalter telt momenteel 22 openbare speelterreinen en blijft zich inzetten om veilige, toegankelijke en aantrekkelijke speelomgevingen te creëren. De voorbije jaren investeerde Aalter ook al in speelterreinen bij Sportcomplex Flabbaert en De Wijngaard in Knesselare, op het Guldensporenplein in Lotenhulle, in het park van Villa Snoeck en het skatepark in Aalter-centrum.