Fietspad in Woestijne is klaar: veiliger en meer fietscomfort

Gepubliceerd op vrijdag 20 oktober 2023
Het vernieuwde fietspad langs Woestijne, tussen Aalter-Brug en Ursel, is geopend. Het pad kreeg een nieuwe laag asfalt. Een aantal extra ingrepen moeten ook de veiligheid van de fietsers ten goede komen. Het lokaal bestuur investeerde in totaal 160.000 euro.

Om het fietscomfort te verbeteren kwamen er naast de nieuwe asfaltlaag ook ledlampjes in het fietspad. Daarnaast plaatste het lokaal bestuur drie tractorsluizen die het voor auto’s en vrachtwagens fysiek onmogelijk maken om het drie meter brede fietspad nog als sluipweg te gebruiken. Traag landbouwverkeer blijft wel nog mogelijk.

Fietspad = voor fietsers

Woestijne is een fietspad:

  • vanaf Oostmolen-Noord tot het kruispunt met de Watermolenstraat;
  • vanaf Woestijne 32 tot de parking van het restaurant.

Automobilisten, komende vanaf de Middelweg, zullen langs de Watermolenstraat (ter hoogte van de garage) de parking van het restaurant enkel nog via een heel klein stukje van het fietspad kunnen bereiken.

Ter hoogte van de kruispunten van de Middelweg met de Eerste Poolse Pantserdivisiestraat en met de Watermolenstraat richting Woestijne worden bijkomende verbodsborden met een tonnagebeperking van 3,5 ton geplaatst. Er komt een fysieke hoogtebeperker voor vrachtwagens in de Watermolenstraat ter hoogte van de garage.

Ook plannen voor nieuwe fietsbrug

Intussen maken het lokaal bestuur en de Vlaamse Waterweg werk van een nieuwe fietsbrug aan Oostmolen-Noord. De administratieve voorbereidingen voor de bouw zijn volop bezig. Verwacht wordt dat de werken minstens een jaar zullen duren.