KuCo 13

In het KuCohuisje worden weekkampen en dagkampen georganiseerd voor kinderen tussen 5 en 13 jaar. De groepjes worden bewust klein gehouden zodat er genoeg aandacht is voor iedereen. Bij KuCo is een fijne sfeer en het creatieve proces veel belangrijker dan het eindresultaat. Enkel zo kan elke kind zich ontplooien op zijn of haar eigen tempo.
Rond het KuCohuisje zijn ook dieren. Kippen en konijnen en soms komt er eens een diertje op bezoek. Deze dieren zijn kinderen gewoon en mogen verzorgd en geknuffeld worden.
KuCo’s fantasiewereld is gigantisch. Via al dan niet zelfgeschreven verhalen worden kinderen meegenomen in de wereld van de kip ‘KuCo’. Zij beleeft samen met de kinderen van alles in en rond het huisje waarin ze woont. Samen lossen ze allerhand raadsels op, maken ze leuke kunsten
knutselwerkjes, durven ze wel eens iets lekkers te maken en ga zo maar door. Bij al deze activiteiten halen we soms de tablet, smartphone of laptop boven. Deze zijn in de wereld van vandaag niet meer weg te denken. Deze apparaten kunnen ons helpen bij onze zoektocht. Bij KuCo leren we stapsgewijs om met deze toestellen op een verantwoorde wijze om te gaan.

Bij KuCo zijn volgende kernwoorden heel belangrijk:
• Graag gezien worden: Dit betekent dat we als vrienden omgaan met elkaar en dat we begrijpen dat iedereen anders is.
Respecteer iedereen zoals die is.
• Rechtvaardigheid en verbondenheid: Bij KuCo dragen wij samenwerken en verbondenheid hoog in het vaandel. Iedereen is evenveel waard. Daarom proberen we om pesten en uitsluiten een halt toe te roepen en dit eventueel op te lossen via
geweldloos overleg.
• Wijs: Even kunnen stilstaan bij gevoelens van verwondering en hiermee creatief en probleemgericht aan de slag kunnen gaan.
• Creëren en experimenteren: Aan de hand van onderzoek, stap voor stap tot een persoonlijke creatie komen.
• ICT: Kinderen leren van kleins af aan met een tablet, smartphone, laptop te werken. Deze apparaten zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het is aan ons als volwassenen om hen te leren hiermee op een verantwoorde wijze om te gaan. Bij KuCo proberen we dit op het niveau van elk kind aan te leren.