Natuurpunt Aalter

We beheren zelf enkele natuurgebieden: Ganzeveld, Poekebeekvallei, Zouter, De Vaanders en kanaalbermen. We geven door een aangepast beheer zoveel mogelijk soorten planten en dieren de kans te geven om zich te ontwikkelen. Zo dragen we ons steentje bij aan het behoud van de biodiversiteit in Aalter en omgeving. Natuurlijk ben je ook welkom om van deze natuurgebieden te genieten.

We steken regelmatig de handen uit de mouwen: we maaien, planten bomen en we onderhouden onze reservaatjes zo goed mogelijk. Heb je zin om een (half) dagje mee te werken in de frisse buitenlucht? Je bent van harte welkom! Wordt er hout gehakt of gehakseld, dan heb je zelf ook recht op een deel ervan.

We doen al jarenlang aan natuurstudie. Wantsen, waterjuffers, salamanders, spinnen, vlinders, vleermuizen, tuinvogels, akkervogels, trekvogels,… onze natuurliefhebbers hebben ze gezien, geïnventariseerd, bestudeerd! Ze houden statistieken bij, merken evoluties op en wisselen gegevens uit met collega’s uit andere regio’s. Ze dragen zo heel wat bij aan de kennis over de (evolutie van de) natuur in onze contreien.

We zorgen voor de natuur.corner. Je kan er o.a. zoekkaarten, en veldgidsen, kinderboeken, gezelschapsspelen over de natuur, vogelvoeder en voederhuisjes kopen. Het aanbod verandert regelmatig, naargelang het seizoen. Openingsuren en adres: www.oww.be/aalter.

We dringen bij onze bestuurders aan op een milieu en natuurvriendelijk beleid. Want ook zo kunnen we de natuur en de milieukwaliteit van onze leefomgeving beschermen. We werken hiervoor samen met de Natuurpuntafdelingen van de naburige gemeenten en met Natuurpunt en Partners Meetjesland.

Adres

Adres
Riethulstraat 6, 9880Aalter
GSM
0476 76 05 16
E-mail
Aalter@natuurpunt.be
Website
www.natuurpunt.be/aalter

Contact

Voorzitter Natuurpunt afd. Aalter

Voorzitter

Koen Martens

Adres
Riethulstraat 6 , 9880Aalter
Tel.
09 375 01 88
GSM
0476 76 05 16
E-mail
martens_koen@skynet.be

Secretaris

Piet Smessaert

Adres
Bellemstraat 121 , 9880Aalter