Natuurpunt Aalter

Wij zijn een natuur- en milieuvereniging met 500 leden. Via wandelingen, fietstochten, cursussen e.d. laten we zoveel mogelijk mensen genieten van de natuur in Aalter en omgeving. Of je nu lid bent van Natuurpunt of niet, we verwelkomen je graag op één van onze activiteiten. Meer info vind je op www.natuurpunt.be/aalter 

We beheren zelf enkele natuurgebieden: Ganzeveld, Poekebeekvallei, De Vaanders en kanaalbermen. We proberen er door een aangepast beheer zoveel mogelijk soorten planten en dieren de kans te geven om zich te ontwikkelen. Zo dragen we ons steentje bij aan het behoud van de biodiversiteit in Aalter en omgeving. Natuurlijk ben je ook welkom om van deze natuurgebieden te genieten.

We steken regelmatig de handen uit de mouwen: we maaien, planten bomen en we onderhouden onze reservaatjes zo goed mogelijk. Heb je zin om een (half) dagje mee te werken in de frisse buitenlucht? Je bent van harte welkom! Wordt er hout gehakt of gehakseld, dan heb je zelf ook recht op een deel ervan.

We doen al jarenlang aan natuurstudie. Wantsen, waterjuffers, salamanders, spinnen, vlinders, vleermuizen, tuinvogels, akkervogels, trekvogels,… onze natuurliefhebbers hebben ze gezien, geïnventariseerd, bestudeerd! Ze houden statistieken bij, merken evoluties op en wisselen gegevens uit met collega’s uit andere regio’s. Ze dragen zo heel wat bij aan de kennis over de (evolutie van de) natuur in onze contreien.

We zorgen voor de natuur.corner. Je kan er o.a.  zoekkaarten, en veldgidsen, kinderboeken, gezelschapsspelen over de natuur, vogelvoeder en voederhuisjes kopen. Het aanbod verandert regelmatig, naargelang het seizoen. Openingsuren en adres: www.oww.be/aalter.

We dringen bij onze bestuurders aan op een milieu- en natuurvriendelijk beleid. Want ook zo kunnen we de natuur en de milieukwaliteit van onze leefomgeving beschermen. We werken hiervoor samen met de Natuurpunt-afdelingen van de naburige gemeenten en met Natuurpunt en Partners Meetjesland.

Voor meer informatie over onze werking kan je terecht bij Koen Martens, Riethulstraat 6, 9880 Aalter, tel. 09 375 01 88, e-mail: natuurpuntaalter@skynet.be. Natuurlijk ben je welkom om mee te werken, bijvoorbeeld bij het beheer van onze natuurgebieden, voor de organisatie van een activiteit of bij natuurstudie in je buurt.

Wil je graag lid worden van Natuurpunt? Onze leden krijgen 4 keer per jaar Natuur.blad in de bus en 4 keer per jaar het tijdschrift van Natuurpunt en Partners Meetjesland, met een middenkatern van Natuurpunt Aalter. Als lid van Natuurpunt krijg je korting op activiteiten en in sommige winkelketens. Lidmaatschap kost € 30 per jaar. Als nieuw lid krijg je een welkomstpakket. Meer info vind je www.natuurpunt.be/lidworden

Contact

Voorzitter Natuurpunt afd. Aalter

Voorzitter

Koen Martens

Adres
Riethulstraat 6 , 9880Aalter
Tel.
09 375 01 88
GSM
0476 76 05 16
E-mail
martens_koen@skynet.be