Rotaract Aalter

Rotaract Aalter heeft momenteel 19 actieve leden, die zich inzetten voor sociale projecten. Om deze sociale projecten te ondersteunen organiseert Rotaract Aalter enkele activiteiten om fondsen te werven zoals de jaarlijkse avondmarkt en Drive-In Movie Night.

Deze fondsen werden de laatste jaren besteed aan o.a. projecten rond brandwondenpatiëntjes (in samenwerking met UZ Gent), BLO De Vlinder, Hachiko, (Honden Africhtingscentrum voor Hulp aan Invaliden d.m.v. kleine opdrachten), de Rolstoelbasketbalclub uit Knesselaere, VZW Gammetoen in Aalter, VZW De Toevlucht en talloze andere projecten.

Dit jaar richten we ons op het project Pelikaan. Met project Pelikaan steunt de onze club dit jaar lokale scholen in Kampala (hoofdstad Oeganda). Dit initiatief is ontstaan door één van onze oud-leden, die momenteel in Kampala actief is als vrijwilliger, en onder meer les geeft aan kinderen. Leen had ons vorig jaar gevraagd of we vanuit onze club kunnen helpen met het leveren van schoolmateriaal, gezien de nood daar hoog is. In samenwerking met het district 1620 van Rotary Service Club, zijn we momenteel bezig met het aanspreken van organisaties die schoolmateriaal kunnen leveren, en om dit vanuit België tot de juiste bestemming in Kampala te transporteren.

Adres

Adres
Bellemstraat  172, 9880Aalter
GSM
0473 29 12 33
E-mail
info@rotaractaalter.be
Website
www.rotaractaalter.be

Secretaris

Inge Dierick

Adres
, 9880Aalter
E-mail
dierick.inge@gmail.com