Project MIRIAM

Het project gaat uit van een brede aanpak en helpt moeders bij het zoeken naar oplossingen voor hun zorgen en problemen. Dit kan gaan over zaken als brieven, facturen, werk, opleiding, opvang, school, gezondheid en vrije tijd. 

De moeders krijgen intensieve persoonlijke begeleiding en komen tweewekelijks bijeen - in groepen van maximaal 15 - onder begeleiding van een ‘casemanager’, een vertrouwensfiguur voor de moeders. Bij die groepsbijeenkomsten staat contact tussen de moeders centraal.

Zelf alleenstaande mama en graag meer informatie over Project MIRIAM? Dan kan je terecht bij de casemanager voor Aalter, Fien Vanmoerkerke. Dit kan telefonisch op 0470 60 24 45 of per e-mail naar project.miriam@aalter.be.

Vrijwilligers gezocht

Om nog beter ondersteuning te kunnen bieden, zijn de medewerkers van project MIRIAM op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die maximaal twee keer per maand willen instaan voor de opvang van kinderen en tieners. Tijdens de groepsbijeenkomsten van de moeders worden er namelijk leuke activiteiten voorzien voor hun kinderen.

  • Ben je 18 jaar of ouder en heb je een hart voor kinderen?
  • Ben je bereid om als vrijwilliger maximaal twee keer per maand in te staan voor het begeleiden en opvangen van kinderen tussen 0 en 15 jaar?
  • Ben je een speelvogel? 

Dan is deze vacature zeker iets voor jou. Project MIRIAM is op zoek naar spontane en communicatie vrijwilligers die graag entertainen, verantwoordelijk en stressbestendig zijn. Pedagogische vaardigheden zijn een plus. Als vrijwilliger houd je toezicht tijdens de activiteit.

De activiteiten vinden plaats in Aalter en voor de vrijwilligers wordt een onkostenvergoeding voorzien.

Vragen? Op zoek naar meer info? Of wil je je graag aanmelden als vrijwilliger? Aarzel niet om contact op te nemen met de casemanager op 0470 60 24 45. Wil je je kandidaat stellen? Stuur een mailtje naar project.miriam@aalter.be met je motivatie en eventuele ervaringen. De casemanager neemt contact op voor een kennismakingsgesprek.