Ontwikkeling padelterreinen Aalter-centrum

Het Sportpark Aalter-centrum krijgt tegen het voorjaar van 2024 vier nieuwe padelterreinen met bijhorend clubhuis. Het lokaal bestuur verleent een concessie aan Padel Factory, dat de velden zal aanleggen en uitbaten. Aalter zet op die manier de modernisering van haar sportparken verder.

Nieuw sportaanbod

Sportpark Flabbaert in Knesselare beschikt al over vijf – zeer druk bespeelde – padelterreinen. Straks komen er ook in Aalter-centrum nog eens vier velden bij voor de razend populaire racketsport. Het aantal padelvelden in Vlaanderen is sinds 2019 vervijfvoudigd (van 265 in 2019 tot zo’n 1.400 in 2023). Niet alleen de inwoners van Aalter maken gebruik van het Sportpark, maar ook sporters uit de bredere regio rond onze gemeente. Daarom is het essentieel om verscheidenheid in het sportaanbod te behouden en voortdurend te moderniseren.

Clubhuis met dakterras

Het lokaal bestuur ging op zoek naar een concessiehouder die de nieuwe terreinen wil aanleggen en exploiteren, en vond die in Padel Factory. Het bedrijf zal de bouw en uitbating van de padelinfrastructuur op zich nemen en krijgt hiervoor een concessie van 18 jaar, die daarna nog eens verlengbaar is met 9 jaar. De terreinen komen op de graszone aan voetbalterrein B, naast de E40-autosnelweg. Daar is er nog ruimte om een nieuwe discipline aan het al rijke Aalterse sportaanbod toe te voegen en nog extra dynamiek in het Sportpark te brengen.

Padellen bij slecht weer

Drie van de vier nieuwe terreinen krijgen een overkapping, zodat er ook bij slecht weer een balletje kan worden geslagen. Het clubhuis zal beschikken over sanitair (toilet, douche, kleedkamers), een indoor bar en overdekt terras. De groene kleur van de overkapping zorgt voor een mooie integratie in de groene omgeving van het Sportpark. Padel Factory wil in Aalter een padelclub uitbouwen van minimum 350 leden waarbij de nadruk niet alleen op het sportieve ligt, maar ook op het sociale aspect. De padelsite moet een ontmoetingsplaats worden.

Think Pink-terrein

Het middelste veld krijgt een opvallende donkerroze kleur, als eerbetoon aan de nationale borstkankercampagne Think Pink.

Voor leden en niet-leden

Zowel leden als niet-leden zullen gebruik kunnen maken van de terreinen. Wie lid is van de padelclub, krijgt wel voorrang. De padelsite zal enkel toegankelijk zijn via een toegangscode. De reservatie gebeurt volledig digitaal via een app van Tennis Vlaanderen, de federatie van de tennis- en padelsport in Vlaanderen.

Contactgegevens concessiehouder:
Padel Factory
Frederik Houpe
0473 95 10 27