Nieuwe speelterreinen en opgeknapte speeltram 'Kamielken'

Aalter-centrum

In 2022 kwam er een dubbele schommel (met een zitje voor peuters) en een nieuwe glijbaan die perfect past in het aangelegde park achter Villa Snoeck. In het najaar van 2022 kwamen er nog extra speeltoestellen bij. 

Knesselare

Sinds 2019 kunnen de kinderen van het speelterrein aan De Wijngaard zich uitleven op twee nieuwe toestellen. De nieuwe toestellen vervingen de oude speeltuigen, die uit dienst werden genomen. Er kwamen een nestschommel en een speeltoestel met glijbaan in de plaats.

Eind 2019 kreeg het speelplein aan het sportcomplex Flabbaert in Knesselare een complete make-over. De kinderen mochten het avontuurlijke plein zélf openen.

Voor dit nieuwe speelplein ging Aalter voluit voor natuurlijke speelelementen en -impulsen. Het avontuurlijke aanbod? Een uitkijktoren met klimmuur, een uitkijktoren met brug, een boomplatform, een mini-avonturenzone (lage klim- en evenwichtsbalken), een wilgenhut, een boomstammenparcours, een glijbaan en een schommel.

Poeke

Het speelterrein in de Poekedorpstraat mocht in 2019 vier nieuwe, spannende speeltuigen verwelkomen. De wipplank bleef staan en werd vergezeld door een klimpiramide, speeltoren, draaispinner en ‘track ride’. Aalter koos in samenwerking met de buurtbewoners voor houten speeltoestellen, die perfect passen in de bosrijke omgeving van het kasteeldomein. Ouders en grootouders kunnen van op een nieuwe zitbank hun (klein)kinderen in de gaten houden.

Het bestuur investeerde 20.000 euro in het nieuwe speelpleintje.

Ursel

In 2021 werd aan de kerk van Ursel het speeltoestel ‘Kamielken’, de zitbanken en de knikkerbaan onder handen genomen door het lokaal bestuur. ‘Kamielken’ is een houten speelreplica van de historische tram die Ursel vroeger doorkruiste. 

De zandbak van ‘Kamielken’ werd tijdens de opknapbeurt wat vergroot en de houten omkadering werd vervangen door een duurzame betonnen omranding. Het onderstel van ‘Kamielken’ werd vernieuwd en ingekort, de beplanking hier en daar vervangen. Zo oogt het speeltoestel opnieuw fris en veilig.