Markt Aalter-centrum


Opgelet corona-maatregel: de wekelijkse woensdagmarkt en de Boerenmarkt vinden plaats op parking Aard, zolang de richtlijnen van de federale regering van kracht zijn. Zie www.aalter.be/corona. Vergeet ook geen mondmasker te dragen. Dit is verplicht tijdens de markten.

Woensdag marktdag

  • wekelijkse markt op woensdag van 8.00 u tot 12.00 u
  • op het marktplein, een deel van de Brouwerijstraat, in de Stationsstraat (tussen de Markt en Boomgaard) en in de Lostraat (tussen de Markt en de Biesemkerkweg).

Info voor marktkramers

Ben je marktkramer en wens je deel te nemen aan de wekelijkse markt op de Markt van Aalter-centrum?

Vanaf 6.00 u sluit Aalter Proper het marktplein af. Dan kan je de kramen opzetten. Marktkramers met een risicoplaats krijgen om 8.00 u de plaats toegewezen. 

Voorwaarden

Wie zelf met een kraam op de markt wenst te staan, moet over een leurkaart of machtiging ambulante handel beschikken. 

Hoe aanvragen?

Om een standplaatsabonnement te bekomen op de wekelijkse markt, dien je dit aan te vragen bij de marktleidster. Bij niet-permanente aanwezigheid, krijgen de marktkramers een zogeheten risicoplaats toegewezen. Voor meer informatie kan je de gerelateerde onderwerpen raadplegen, of contact opnemen met de cel Evenementen.

Bezorg je aanvraag aan het college van burgemeester en schepenen met een kopie van je identiteitskaart en een kopie van je leurkaart om een plaatsje op onze wekelijkse markt te veroveren. Bij een niet-permanente aanwezigheid krijgen de marktkramers een risicoplaats toegewezen. Onze marktleidster helpt je hierbij en wijst de plaatsen toe.


Geschiedenis

Centraal op de Markt staat een muziekkiosk, opgericht in 1908, naar een ontwerp van Cyriel Vanaverbeke. In de onderbouw wordt de weegschaal van de vroegere botermarkt bewaard. De kiosk staat trouwens op de plaats van het vroegere zogenaamde boterkot. De gietijzeren constructie wordt bedekt door een koperen, zeshoekig dak met torenhelm en windwijzer. In 1986 kreeg de kiosk een grondige restauratiebeurt door de Aalterse meester-restaurateur en kunstsmid Omer Loontjens.