Kristof Vanhoorne (kalligrafie)

In mijn vrije tijd leg ik me toe op kalligrafie (de kunst van het schrijven) als expressievorm. In 2013 leerde ik via Witruimte mijn eerste letters zetten gebaseerd op het Humanistisch Schrift.

Ondertussen heb ik al vele lessen gevolgd bij gerenormeerde 'Kalligrafie-kunstenaars' zoals Brody Neuenschwander, Peter Thornton, Yves Leterme, Veerle Missiaen, Jurgen Vercaemst, Yukumi Anand ... Ondertussen ben ik ook gestart als lesgever in de kalligrafie bij Witruimte.

Mijn werkjes in bijlage:

1. "Als je geniet onderweg dan hoef je niet zonodig ergens aan te komen"

Tekst van onbekend - in zwarte plexi gelaserd en op afstand van de muur gemonteerd

Het feit dat je door de tekst heen kan kijken, laat je toe om - afhankelijk vanuit welke hoek je het werk ook benadert - telkens een ander beleving van de tekst te ervaren. Het lezen van de tekst op zich hoeft geen doel te zijn, geniet van de structuur en de veranderende lichtinval als je onderweg dit werkje passeert.

2. "Vriendschap is één ziel in twee lichamen"

Tekst van Aristoteles - met pen opgebouwde letters gebaseerd op de Trajaanse Kapitalen

Een fantastische levenswijsheid statig op papier gebeiteld.

3. "In elke druppel die glinstert - dan zal je bij ons zijn - onvindbaar tussen tedere dingen"

Tekst van Kris Gelaude - met penseel, pen en fineliner opgebouwd werk

Dit is een pagina uit een gebundeld werk over de emotie-rollercoaster bij het verlies van een kindje. De sensuele, chaotische streken van het penseel geven de zachtheid en de broosheid van het bestaan weer, genesteld in het strakke (met pen geschreven) verdergaan van de dagelijkse dingen in het leven.