Guldensporenpark

Het Guldensporenplein in Lotenhulle is klaar! De grote, stenen vlakte werd een eigentijdse, groene oase waar sport, spel en ontmoeting in elkaar overvloeien. Op het nieuwe Guldensporenpark kunnen kinderen, jongeren en inwoners uit het dorp samenkomen in een aantrekkelijke, natuurlijke omgeving.

Multifunctioneel sportterrein

Het vroegere tennisveld maakte plaats voor een multifunctioneel sportterrein dat niet alleen voor tennis, maar ook voor andere sporten gebruikt kan worden. Het lokaal bestuur investeerde in een geluidsarme sportkooi en vier meter hoge ballenvangers. Het wegdek van het Guldensporenplein en alle (voet)paden errond gingen in het nieuw. De bestaande glascontainers werden ondergronds gebracht om het plein ook netter, properder en aantrekkelijker te maken. 

Guldensporenpark

Het grijze Guldensporenplein is vandaag een groen Guldensporenpark met zitelementen en stapstenen. Later, in een tweede fase als het pas ingezaaide gras volgroeid is, komen er ook speelelementen bij. De groene omgeving, speeltoestellen en duurzame zitelementen nodigen uit tot ontmoeting. Kinderen en jongeren kunnen er zich uitleven, maar alle inwoners kunnen er elkaar ook evengoed vinden om een babbeltje te slaan of even tot rust te komen. Binnenkort worden er ook nog fietsenstallingen geplaatst.

Sportief openingsweekend

Het lokaal bestuur nodigt alle inwoners uit om samen te klinken op hun nieuwe Guldensporenpark.

Alle inwoners zijn welkom van 10.30 u tot 12.00 u voor het officieel gedeelte en receptie. Inschrijven is niet nodig. WSL Lotenhulle brengt meteen leven op het plein, want het organiseert tijdens het openingsweekend een minivoetbal- en tennistornooi. Meer info over de sportieve opening krijg je via info@wsl-lotenhulle.be.