Guldensporenpark

Het Guldensporenplein in Lotenhulle werd in 2022 opgewaardeerd tot het Guldensporenpark, een eigentijdse, groene oase waar sport, spel en ontmoeting in elkaar overvloeien. Daar kunnen kinderen, jongeren en inwoners uit het dorp samenkomen in een aantrekkelijke, natuurlijke omgeving.

Multifunctioneel sportterrein

Het vroegere tennisveld maakte plaats voor een multifunctioneel sportterrein dat niet alleen voor tennis, maar ook voor andere sporten gebruikt kan worden. Het lokaal bestuur investeerde in een geluidsarme sportkooi en vier meter hoge ballenvangers. Het wegdek van het Guldensporenplein en alle (voet)paden errond gingen in het nieuw. De bestaande glascontainers werden ondergronds gebracht om het plein ook netter, properder en aantrekkelijker te maken. 

Guldensporenpark

Het grijze Guldensporenplein is vandaag een groen Guldensporenpark met zitelementen en stapstenen, een multifunctioneel sportterrein en een hedendaags speelterrein. De groene omgeving, speeltoestellen en duurzame zitelementen nodigen uit tot ontmoeting. Kinderen en jongeren kunnen er zich uitleven, maar alle inwoners kunnen er elkaar ook evengoed vinden om een babbeltje te slaan of even tot rust te komen.