Groepsmusiceren (Groepsmusiceren - Improviseren en begeleiden - Koor - Begeleidingspraktijk)

Luisteren naar elkaar, rekening houden met elkaar en vooral genieten van wat je samen aan het maken bent. Je kan een keuze maken tussen een divers aanbod aan vormen van groepsmusiceren of je kan kiezen voor muziek schrijven of klanklab.

Mogelijkheden

Groepsmusiceren/koor

Je speelt in één van de huisorkesten, of je zingt in het koor.

Begeleidingspraktijk

Je leert spelen met klanken en akkoorden, varieren, improviseren en begeleiden in verschillende stijlen. Ook jouw favoriete muziek leer je beter begrijpen. Je maakt je eigen speelbare versie van muziek die we samen kiezen. Begeleidingspraktijk is er voor pianisten, organisten, klavecinisten en gitaristen.

Alternatieve leercontext

Je verwerft, als leerling van de Academie, je competenties groepsmusiceren in een erkende vereniging. Stel je vraag aan het secretariaat, ze geven je informatie over welke verenigingen in aanmerking komen en wat je hiervoor moet ondernemen.

Improviseren en begeleiden

Voor alle instrumentisten en zangers in 3.1. Je wil graag improviseren op je instrument, en je weet niet goed hoe eraan te beginnen. Je wil graag een meeslepende begeleiding of een adembenemende tweede stem verzinnen en spelen bij je lievelingslied. We leren sfeer creëren met klanken en tonen van ons instrument, op gehoor spelen, akkoorden spelen op ons instrument, muzikale structuren begrijpen en ermee werken, improviseren op akkoorden...


Vakken

Per week volg je 1 uur groepsmusiceren.

Leerlingen die voor de Alternatieve Leercontext kiezen, volgen het ritme van de vereniging.

Lessenrooster 2020-2021