Fietspad Woestijne

Het vernieuwde fietspad langs Woestijne, tussen Aalter-Brug en Ursel, werd geopend in 2023. Het pad kreeg een nieuwe laag asfalt. Het lokaal bestuur investeerde in totaal 160.000 euro.

Om het fietscomfort te verbeteren, kwamen er naast de nieuwe asfaltlaag ook ledlampjes in het fietspad. Daarnaast plaatste het lokaal bestuur drie tractorsluizen die het voor auto’s en vrachtwagens fysiek onmogelijk maken om het drie meter brede fietspad nog als sluipweg te gebruiken. Traag landbouwverkeer blijft wel nog mogelijk.

Voor fietsers

Woestijne is een fietspad:

  • vanaf Oostmolen-Noord tot het kruispunt met de Watermolenstraat;
  • vanaf Woestijne 32 tot de parking van het restaurant.

Automobilisten, komende vanaf de Middelweg, zullen langs de Watermolenstraat (ter hoogte van de garage) de parking van het restaurant enkel nog via een heel klein stukje van het fietspad kunnen bereiken.

Ter hoogte van de kruispunten van de Middelweg met de Eerste Poolse Pantserdivisiestraat en met de Watermolenstraat richting Woestijne worden bijkomende verbodsborden met een tonnagebeperking van 3,5 ton geplaatst. Er komt een fysieke hoogtebeperker voor vrachtwagens in de Watermolenstraat ter hoogte van de garage.