Circulatieplan

Bekijk het kaartmateriaal


Het lokaal bestuur rolde in 2021 een nieuw circulatieplan uit. Tientallen acties - uitgebreide zones 30, nieuwe fietsstraten en eenrichtingsverkeer in bepaalde straten - maken het verkeer in onze acht deelkernen vandaag vlotter en veiliger. In 2022 deed het lokaal bestuur een verfijning van alle maatregelen. Een overzicht van de veranderingen. 

Aalter-centrum

Maria-Middelareslaan: het fietspad is verbreed en afgezoomd van de rijweg.

Aanpassing zone 30 naar zone 50 in:

  • Europalaan, tussen Kouter en Sint-Maria-Aalterstraat
  • Lotenhullestraat, tussen Oude Gentweg en Orgelveld
  • Kestelstraat, komende van Aalter-centrum, tussen Dammeers en einde Kestelstraat

Bellem

De zone 30 in de Moerstraat werd ingeperkt: je moet enkel nog 30 km per uur op het stuk tussen de kruispunten met de Bellemdorpweg en de (kleine) Moerstraat. Vanaf daar, richting Zomergem, geldt 70 km per uur.

Sint-Maria-Aalter

De snelheidsbeperking van 30 km per uur in de Aalterstraat, komende van Aalter-centrum, werd kleiner en gaat pas in vanaf de Sparhoekdreef.

Knesselare

Op het laatste stuk van de Kloosterstraat, tussen Prinsengoeddreef en de gemeentegrens met Oedelem, ging het snelheidsregime van 30 km naar 50 km per uur. 

Lotenhulle

De snelheidsbeperking van 30 km per uur in de Poekestraat, tussen de Breestraat en de Kasteelstraat, ging naar 50 km per uur. 

In Lokouter, tussen Steenweg op Deinze en Lokouter 45, geldt voortaan een snelheidsbeperking van 30 km per uur.

Poeke

De zone 30 in Poeke werd ingeperkt en loopt niet langer gelijk met de bebouwde kom. Volgende straten vallen binnen de nieuwe, aangepaste zone 30:

  • Knokstraat, tussen Middendreef en Poekedorpstraat
  • Poekedorpstraat
  • Ruiseleedsestraat, tussen Poekedorpstraat en Ruiseleedsestraat 26

Digitale infomomenten