Repair Café Aalter

In een Repair Café kunnen bezoekers samen met deskundige vrijwilligers kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, … herstellen. Vanaf nu kunnen we ook kralensnoeren herstellen. En wie niets om te repareren heeft, kan gerust komen genieten van een stuk taart of een kop koffie of zelfs een handje toesteken. Wij zijn steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, momenteel zoeken wij mensen die kennis hebben van laptops, gsm’s en tablets.

Hoe verloopt een Repair Café? Iedereen wordt, in volgorde van aankomst, doorverwezen naar een reparateur, naargelang het te herstellen voorwerp. Soms kan de wachttijd wat oplopen, maar je kunt die aangenaam doorbrengen met een koffie, een stukje taart (tegen democratische prijzen) en een babbeltje met de andere aanwezigen.
Heb je een vervangstuk, breng dat dan zeker mee. Weet je echter niet wat het probleem is, dan zoeken onze reparateurs dat uit en staan je met raad en daad bij. Wie een rits wil laten inzetten in een kledingstuk, brengt wel een vervangrits mee.
Heb je nog de originele handleiding van het toestel, breng die dan ook mee.
Al onze medewerkers zetten zich vrijwillig en gratis in. Een vrije bijdrage is welkom om gereedschap aan te kopen voor onze organisatie en onze werking te ondersteunen.

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Ontmoetingscentrum Kerkem

Filter op categorie