Zwerfvuil en sluikstorten

Meld zwerfvuil of een sluikstort

'Aalter Proper' besteedt veel zorg aan de netheid van de straten. Zij zijn dag in dag uit in de weer voor het ruimen van zwerfvuil.

Zwerfvuil is klein afval dat we vaak nonchalant en zonder er bij stil te staan op straat weggooien. Voorbeelden genoeg: sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, blikjes, plastic flesjes, tickets, papieren zakjes, kranten, tijdschriften... Meestal gaat het om kleine hoeveelheden. Maar die vele kleintjes zorgen er wel voor dat onze straten vuil ogen.

Zwerfvuil opruimen kost niet alleen een bom geld, het vraagt ook heel wat tijd en de inzet van mensen en middelen. Bovendien is zwerfvuil voor veel burgers een bron van ongenoegen. Mensen vinden het immers onaangenaam om in een vuile straat of vervuild park rond te lopen. Geef toe: het is toch veel leuker wonen in een buurt zonder allerlei rotzooi op de grond!

Zwerfvuil opruimen

Wanneer je met je school, klas of vereniging een zwerfvuilopruimactie wenst te organiseren, zorgt het gemeentebestuur voor al het nodige materiaal én het ophalen en selectief afvoeren van het verzamelde materiaal.

Volgend materiaal wordt door de medewerkers van 'Aalter Proper' op het afgesproken tijdstip ter plaatse gebracht:

  • Vuilniszakken (restafval en PMD)
  • Emmers voor glas
  • Afvalprikkers
  • Afvalgrijpers
  • Veiligheidshesjes
  • Handschoenen

Meer info over het opruimen van zwerfvuil vind je ook op www.mooimakers.be

Aanvragen

Je kan het materiaal het hele jaar door gratis aanvragen.