Zomervakantie start met nieuw speelterrein in Poeke

Gepubliceerd op vrijdag 12 juli 2019
In Poeke is de zomervakantie nu helemaal gestart: het speelpleintje in de Poekedorpstraat mocht vier nieuwe, spannende speeltuigen verwelkomen.

Het gemeentebestuur verwijderde in het voorjaar de oude speeltoestellen. In de plaats kwamen er nu vier nieuwe, spannende speeltuigen bij. De gebruikers en de buurtbewoners van het speelterrein mochten bij de keuze mee hun zegje doen.

De wipplank bleef staan en wordt nu vergezeld door een klimpiramide, speeltoren, draaispinner en ‘track ride’ (zie foto). Dit zal de komende jaren voor heel wat speelplezier en avontuur in Poeke zorgen. Aalter koos in samenwerking met de buurtbewoners voor houten speeltoestellen, die perfect passen in de bosrijke omgeving van het kasteeldomein. Ouders en grootouders kunnen vanop een nieuwe zitbank hun (klein)kinderen in de gaten houden. Het gemeentebestuur investeerde 20.000 euro in het nieuwe speelpleintje.

Later op het jaar komen er ook nog toestellen bij op De Wijngaard in Knesselare. Wil je weten waar alle speelterreinen en –bossen in Aalter gelegen zijn? Surf dan naar www.aalter.be/speelterreinen voor een handige overzichtskaart.