Zomervakantie: kies de bibliotheek als bestemming!

Gepubliceerd op zondag 3 juli 2022
Bib bib hoera: het is vakantie. Dankzij de bibliotheek weet je altijd wat gedaan.

Leen eens een reistrolley

Lezen? Voorlezen? Een filmpje kijken? Het kan allemaal dankzij de reistrolleys, die opnieuw gevuld zijn met prachtige bibmaterialen en een leuk gadget voor de jongste lezertjes. De trolleys staan de hele zomervakantie lang ‘uitleenklaar’ in de hoofdbibliotheek. Er zijn trolleys voor kleuters van 3 tot 5 jaar en voor jonge lezertjes van 6 tot 8 jaar. Elk gezin kan telkens één trolley lenen.

Bestemming: bib

Blijf je deze vakantie thuis of ga je op reis? Het maakt niet uit, want dé topbestemming deze zomer is vlakbij: de bib. Ontdek vier originele bestemmingen. De bib daagt jou uit om van elke bestemming een boek te lezen. Voor elk boek dat je leest, krijg je een stempel op jouw reispas. Is jouw pas helemaal vol? Dan mag je deze inleveren in de bib en maak je kans op een mooie prijs. Organisator ‘Iedereen Leest’ voorziet een grote prijzenpot, na de zomer worden de winnaars bekendgemaakt. Doe mee en haal jouw reispas vanaf vrijdag 1 juli op in de bibliotheek. Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar kunnen deelnemen tot maandag 5 september 2022. Meer info op www.iedereenleest.be.

E-boeken

Geen zin om met boeken te sleuren? Lees eens een boek op jouw smartphone of tablet, e-reader of computer. Via CloudLibrary kan je heel wat e-boeken lenen. Op aalter.bibliotheek.be/e-boeken ontdek je hoe het werkt.

Zomer = tijd voor Fundels!

Fundels zijn educatieve digitale kinderboekjes die je helemaal gratis leest via de bib. En, in Aalter hebben we heel wat prentenboekjes. Gewoon de Fundels app installeren en je bent vertrokken.