Zitdagen voor pensioen zijn terug

Gepubliceerd op maandag 25 oktober 2021
Na een coronapauze, komen consulenten van de Pensioendienst en van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ) elke maand terug naar Aalter om al jouw vragen over jouw wettelijk pensioen te beantwoorden.

Als je vragen hebt over jouw pensioen, kijk je best eerst op mypension.be. Je vindt er veel nuttige informatie (pensioendatum, raming van het bedrag, de betaaldata …). Als je via die website geen of onvoldoende antwoorden vindt, kan je opnieuw terecht in het Pensioenpunt in Aalter. Er zijn aparte zitdagen voor werknemers en voor zelfstandigen. Het Pensioenpunt werkt enkel op afspraak om te vermijden dat je moet wachten. Dit laat de pensioenexperts ook toe om jouw dossier eventueel voor te bereiden.

Werknemers

De zitdagen voor werknemers vinden elke vierde dinsdag van de maand plaats in het gemeentehuis Aalter-centrum (Europalaan 22), van 9.00 u tot 12.00 u en van 13.30 u tot 16.00 u. Bel vooraf wel de gratis Pensioenlijn 1765. In de meeste gevallen kunnen jouw vragen telefonisch beantwoord worden. Zo niet, wordt een afspraak ingepland met de pensioenconsulent in Aalter. Meer info op www.pensioenpunt.be.

Zelfstandigen

Zelfstandigen kunnen met hun pensioenvragen terecht in Villa Snoeck (Stationsstraat 69), elke vierde dinsdag van de maand van 13.30 u tot 15.30 u. Ook daar moet je wel vooraf een afspraak maken, via de Pensioenlijn 1765. Meer info op www.rsvz.be.