Zin in een buurtbabbel? Vlei je neer op de babbelbank

Gepubliceerd op donderdag 21 februari 2019
Sint-Maria-Aalter had er al één en nu heeft ook Bellem een babbelbank. Of beter: twee banken én een tafel. Die worden een ontmoetingsplek voor buurtbewoners die een praatje willen maken. Het bestuur wil op die manier het contact tussen buren verder stimuleren.

Op termijn komt er in elke Aalterse deelkern een babbelbank. Een babbeltje slaan met je buren op de hoek van de straat: vroeger was het vrijwel dagelijkse kost, vandaag is het eerder uitzondering. Toch zorgen babbels voor sociale binding binnen een buurt. Buren leren elkaar beter kennen, soms groeien er zelfs hechte vriendschappen of een heus buurtfeest uit.

Halve maan

Organisatoren van speelstraten en wijk- en feestcomités doen al stevig aan buurt- en wijkbinding. Het gemeentebestuur en de Sociale Raad willen die sociale cohesie verder uitbouwen en promoten door babbelbanken te plaatsen. Op de hoek van Schuurlo en de Blekkervijverstraat, tegenover de kerk in Sint-Maria-Aalter, kwam er al zo een ‘sociale sofa’, een zitbank in de vorm van een halve maan die uitnodigt om een praatje met elkaar te slaan. En nu heeft ook Bellem haar eigen bank in het groen rond het gemeentelijk ontmoetingscentrum (Bellemdorpweg 5b). De babbelbank staat uitnodigend te lachen. Nu is het aan de buren om er gebruik van te maken.