Zij zetten Aalter mee op de kaart: verdienstelijke inwoners en ondernemers gehuldigd

Gepubliceerd op donderdag 8 februari 2024
Verdienstelijke Aalternaren zijn talrijk in onze gemeente. Het lokaal bestuur huldigt zijn bedrijven, ondernemers, inwoners, organisaties en personeelsleden die het voorbije jaar opvielen, zich onderscheidden en – elk op hun eigen manier – Aalter mee op de kaart gezet hebben.

Opmerkelijke ondernemers

Het Bouwbedrijf Vandenbussche mag als sterk presterende onderneming de titel van ‘Best Managed Company’ op haar visitekaartje bijschrijven. Omdat dat al voor de vierde keer op rij het geval is, verdiende het bedrijf een ‘Gold Label’.

Altro Vastgoed is ‘Vastgoedonderneming van het jaar’ dankzij haar groei, de menselijke omgang met haar klanten én medewerkers en een ‘één-stop-shop’ in residentieel vastgoed waar ze een scala aan diensten, gelinkt aan verkoop en verhuur, bundelen.

Ondernemersfamilie De Vreese maakt de iconische kikkerlaarzen van Wellipets opnieuw hip. Ze namen het Britse cultmerk over, en na een passage op de catwalk van Milaan is de vraag naar de regenlaarzen amper bij te houden. De Britse prinsen Harry en William droegen de laarzen toen ze klein waren, vandaag zijn wereldsterren als Rihanna, David Beckham en Pharrel Williams fan.

Staf De Wulf uit de Kestelstraat is amper 22, maar ondernemen is zijn tweede natuur. Met Eveco is hij al aan zijn tweede bedrijf toe en installeert hij laadpalen. Speciaal en uitsluitend voor de Aalternaar organiseert Eveco nu een groepsaankoop laadpalen.

Prachtige prestaties

Fotograaf Karel Mus veroverde met een fotoreeks het Europese kwaliteitslabel ‘Master Qualified European Photographer’, zeg maar de Oscars van de fotografie.

August De Groote is al 55 jaar bezieler van Koor Amabile dat keer op keer weet te verrassen met de kwaliteit van zijn uitvoeringen en de keuze van repertoire. Koordirigent en -manager August was ook 25 jaar lang directeur van de Academie voor muziek, woord en dans in Aalter.

Mattias Busschaert (12) schitterde vorig jaar in zijn eerste hoofdrol, en niet zomaar één: hij speelde mee in de debuutfilm ‘J’aime la vie’ van acteur-regisseur Mathias Sercu.

Gelauwerde school

Basisschool Het Klavertje Vier uit Knesselare zet al van de eerste kleuterklas in op verkeers- en mobiliteitseducatie: de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) beloonde hen met een gouden Verkeer op School-medaille.

Trouwe medewerkers

Het lokaal bestuur maakte van de huldiging van de verdienstelijke inwoners gebruik om een aantal trouwe personeelsleden die met pensioen gingen te bedanken voor hun vele jaren dienst en inzet. Het gaat om Kurt Sierens, Elsje Roets, Lut Staelens en Dirk Cozijns.