Zet een punt achter lepra.

Gepubliceerd op donderdag 10 januari 2019
Jaarlijks organiseert de Damiaanactie een campagne voor een lepravrije toekomst met de verkoop van stiftjes. Dit jaar vindt de campagne plaats op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 januari 2019.

Leprapatiënten worden vandaag nog steeds de rug toegekeerd. Letterlijk zelfs. Ook zij die officieel genezen zijn en niemand meer kunnen besmetten. Wie lepra heeft, verliest vaak gezin en werk en wordt verbannen uit zijn of haar vertrouwde omgeving. Daarom verstoppen leprapatiënten hun ziekte dikwijls voor de buitenwereld. Ze verzwijgen het voor vrienden en familie en zoeken ook geen medische hulp. Maar zo blijft de epidemie voortbestaan. Willen we lepra elimineren, dan moeten we ook de stigma’s aanpakken. Damiaanactie strijdt tegen die stigma’s en focust hierop tijdens haar januaricampagne.

Samen in actie!

Met de januaricampagne zet Damiaanactie haar strijd tegen lepra onverminderd verder. Koop tijdens het weekend van 25, 26 en 27 januari 2019 de gekende stiftjes bij de vrijwilligers. Voor een pakje van vier stiften betaal je 7 euro. Of steun Damiaanactie met een gift via het rekeningnummer BE05 0000 0000 7575. Met de ingezamelde fondsen krijgen de patiënten gratis toegang tot gezondheidszorg en vinden ze opnieuw hun plek in de maatschappij. Meer info: www.damiaanactie.be.