Wow! 100 bermmeesters houden onze gemeente mee proper

Gepubliceerd op donderdag 1 augustus 2019
In Knesselare houden tientallen bermmeesters al jaren mee de straten schoon. Dat enthousiasme is inmiddels overgewaaid naar héél Aalter: we zijn nu al met bijna 100 bermmeesters.

Propere straten, nette pleintjes,…: het lijkt vanzelfsprekend, maar het is een hel(s)e opdracht. Omdat de strijd tegen zwerfvuil een harde en hardnekkige strijd is, blijven extra helpende handen zéér welkom. Extra handen zoals die van de bermmeesters, vrijwilligers die op regelmatige basis (wekelijks, tweewekelijks of elke maand) de baan op trekken en, in een vooraf afgesproken buurt, straat of een deel ervan, het zwerfvuil opruimen. Ze kuisen niet alleen op, ze melden ook sluikstorten waarna de gemeentelijke diensten dan snel kunnen ingrijpen en de storten verwijderen.

986 kilometer bermen

In de deelkernen Knesselare en Ursel is het bermmeesterproject al jaren een succes en in de fusiegemeente Aalter gaat dat succesverhaal gewoon verder. De oproep ‘Iedereen Bermmeester’, die in het voorjaar werd gelanceerd, kreeg heel wat bijval: het aantal bermmeesters is spectaculair gegroeid, van 60 naar 100. Maar er kunnen er nog bij: Aalter telt immers 493 kilometer wegen, goed voor 986 kilometer wegbermen. Dat is van Aalter… tot in Milaan. Je begrijpt dat de inzet en hulp van bermmeesters bijzonder gewaardeerd en gesmaakt worden.

Gratis materiaal

Daarom doen we een warme oproep naar iedereen om deze gemotiveerde groep vrijwilligers te vervoegen en samen onze mooie gemeente mooi te houden. Bermmeesters kunnen rekenen op gratis materiaal zoals zwerfvuilafvalzakken met speciale stickers, P+MD-zakken, een afvalgrijper, handschoenen en een fluohesje. Het bestuur zorgt er ook voor dat u met een vrijwilligersverzekering én een gerust gemoed de baan op kan.

Schrijf je in via www.aalter.be/bermmeesters.