Word vrijwilliger voor project MIRIAM

Gepubliceerd op woensdag 7 december 2022
Project MIRIAM is een ondersteuningstraject dat zich richt op alleenstaande moeders die zich in een kwetsbare situatie bevinden. Het project gaat uit van een brede aanpak en helpt de moeders bij het zoeken naar oplossingen voor allerhande zorgen en problemen.

Dat kan gaan over zaken als brieven, facturen, werk, opleiding, opvang, school, gezondheid en vrije tijd.

De moeders krijgen intensieve persoonlijke begeleiding en komen tweewekelijks bijeen - in groepen van maximaal 15 personen - onder begeleiding van een ‘case manager’, een vertrouwensfiguur voor de moeders. Bij die groepsbijeenkomsten staat het contact tussen de moeders centraal.

Vrijwilligers gezocht

Om hen nog beter te kunnen ondersteunen, zijn de medewerkers van het project MIRIAM op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die maximaal twee keer per maand willen instaan voor de opvang van kinderen en tieners. Tijdens de groepsbijeenkomsten voor de moeders worden er namelijk leuke activiteiten voorzien voor hun kinderen.

Heb je een hart voor kinderen en interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het project MIRIAM? Neem dan zeker een kijkje op www.aalter.be/project-MIRIAM. Ben je een alleenstaande mama en wens je graag meer informatie over het project MIRIAM? Dan kan je terecht bij mevrouw Nele Baele, de
case manager voor Aalter. Dit kan telefonisch op tel. 0470 60 24 45 of per e-mail naar project.miriam@aalter.be.