Word ‘buddy’ en maak een verschil!

Gepubliceerd op vrijdag 4 augustus 2023
De buddywerking zet in op een ‘georganiseerde vriendschap’ tussen een deelnemer en een buddy. Buddy’s zijn geen hulpverleners, maar vrijwilligers. Het doel van de buddywerking is het bieden van contact en ondersteuning op maat van de deelnemer.

De contactmomenten vinden plaats in een vriendschappelijke en ongedwongen sfeer.

Het duo gaat een samenwerking aan van een jaar en komt op frequente basis samen. Zij vullen zelf in waar en wanneer ze afspreken. Wat ze doen hangt af van de vraag van de deelnemer en kan verschillende activiteiten inhouden. De samenwerking wordt opgevolgd door de buddycoördinator.

Wat wordt er van mij als 'buddy' verwacht?

Als buddy ben je minstens 18 jaar en beschik je over een open en respectvolle houding. Je houdt ervan om mensen te helpen en biedt graag een luisterend oor. Naast coaching worden er ook intervisiemomenten en vormingen aangeboden.

Inschrijven

Wens je een buddy? Of wil je een buddy worden van iemand? Schrijf je dan in voor het infomoment op woensdag 20 september 2023 om 20.00 u in het Contactpunt Knesselare, De Plaats 14, via www.aalter.be/buddywerking, buddywerking@aalter.be of tel. 0476 70 23 22.