Wist-je-datjes

  • Box-in-box: de lokalen in ArtA’A werden opgebouwd als een box-in-box. Dit betekent dat elk lokaal volledig akoestisch losgekoppeld is van het structureel skelet van het gebouw.
  • 'Ben': er werd gestreefd naar een bijna-energieneutraal (BEN) gebouw. ArtA’A is uitgerust met een warmtepomp op basis van geothermie. Via deze techniek wordt er warmte uit de grond gehaald. Hierdoor kan het volledig gebouw voorzien worden van verwarming. Tijdens de zomer kan de installatie werken als passieve koeling. De warmte wordt dan opgevangen en in de grond opgeslagen om in de winter terug aan te wenden om te verwarmen. 'BEN' is een niet-vervuilende, hernieuwbare en gratis energiebron die interessant is in de strijd tegen de klimaatopwarming. Op het dak werden maar liefst 150 zonnepanelen gelegd die de volledige energiebehoefte van het gebouw inlossen.
  • Messing: alle trapleuningen werden vervaardigd uit messing (geelkoper).
    Deze verwijzen naar de koperblazers én zijn bovendien antibacterieel.
  • 18 ton staal: de patiotrap en de spiraaltrap samen maar liefst 18 ton staal bevatten. Dat is gelijk aan het gewicht van 3 olifanten.
  • Forever: het beeld van kunstenares Linde Ergo, werd in 2021 in ArtA'A geplaatst. Het werd plechtig ingehuldigd op de opendeurdag op vrijdag 17 september 2021, in het bijzijn van minister Dalle en burgemeester De Crem. Het beeld werd aangekocht op de kunstbiënnale van de Rotary die doorging in het kasteel van Poeke. Het beeld is vervaardigd uit brons en is 184,5 cm hoog, 51 cm breed, 53cm diep en weegt 180 kg. De tekst op de venster van ArtA'A verwijst naar de verschillende aspecten van het beeld.