Winter in Poeke: droom weg bij klassieke muziek

Gepubliceerd op donderdag 28 november 2019
Net als vorig jaar omarmt het Kasteel van Poeke de winter met een reeks klassieke concerten. Genieten en wegdromen kan op zondag 1 december 2019 en zondag 2 februari 2020.

Na het grote succes van de Winterklanken vorig jaar werken het gemeentebestuur en Piano’s Maene opnieuw samen voor de organisatie van hoogstaande, klassieke concerten in het riante kader van het Kasteel van Poeke. Na elk concert biedt het bestuur een korte receptie en een rondleiding in het kasteel aan.

Luc Ponet, Jean-Pierre Vanhees & Eve Francois: Il pastor fido, klavecimbel, musette en cello, zo 1 december 2019, 11.00 u

Luc Ponet brengt met zijn trio klavecimbel - musette - cello een exclusief programma rond de Franse componist Nicolas Chédeville, die destijds Il pastor fido opdroeg aan Antonio Vivaldi.

Els Moors, Laurence Vielle & Guy Van Waas: De Zeven laatste woorden van Christus, vertolkt in muziek en woord, zo 2 februari 2020, 11.00 u

Moors werd bekroond met de Herman de Coninckprijs voor het beste poëziedebuut. Guy Van Waas is dirigent, organist en klarinettist bij het Orchestre des Champs-Élysées, Akademie für Alte Musik Berlin en het orkest van de achttiende eeuw.

Rondleidingen op het kasteeldomein

Aansluitend biedt het gemeentebestuur een korte receptie en een gratis rondleiding in het kasteel aan. Een echte aanrader en perfecte afsluiter van een winterconcert.

Praktisch

Tickets kosten 15 euro bij Piano’s Maene. Een ticket bestellen kan via www.maene.be of tel. 051 68 64 37. Meer info via de cel Cultuur en toerisme, www.aalter.be/winterconcerten, cultuur.toerisme@aalter.be of tel. 09 325 78 94.