Winkelhier, koop lokaal voor kerst, oud en nieuw

Gepubliceerd op maandag 14 december 2020
De meeste winkels en handelaars zijn opnieuw open: op tijd dus om cadeautjes voor de feesten te kiezen bij de Aalterse handelaars.

Winkeliers staan te popelen om samen met jou passende eindejaarsgeschenkjes te kiezen. Onze horeca, traiteurs en voedingszaken staan klaar om je straks te helpen een overheerlijk feestmaal op tafel te zetten.

December = Winkelhiermaand

Om onze lokale handelaars te steunen, roept Unizo december uit tot Winkelhiermaand. Jij doet toch ook je (online) aankopen voor kerst, oud en nieuw bij ondernemers van bij ons? Van lokaal shoppen wordt trouwens íedereen beter: jij kiest er bewust voor om geld uit te geven in een Aalterse zaak en dat loont ...

Vijf goede redenen om te winkelhieren

  • je investeert in je eigen buurt … en in de Aalterse, lokale economie. Zo zorg je mee voor jobs;
  • die aangename babbel, die persoonlijke service … Zeg nu zelf: het is toch veel leuker als de winkelbediende je naam én je voorkeur kent?;
  • de lokale handelaar bevindt zich om de hoek. Geen files of hinderlijke verkeersperikelen dus, wél lekker makkelijk dichtbij;
  • je shopt duurzaam: dicht bij huis shoppen zorgt voor minder transport en schonere lucht;
  • onrechtstreeks steun je lokale verenigingen en sportclubs, want de lokale handelaars zijn vaak de eersten om hen te sponsoren;

Online shoppen kan ook

Het gemeentebestuur lanceerde net voor de zomer, in samenwerking met Unizo Aalter/Knesselare, een gloednieuwe online omgeving waar alle Aalterse handelaars en dienstverleners verzameld worden op één centrale plaats. Aalter Online, dat is lokaal, online en eenvoudig shoppen in eigen gemeente. Zoek je een bakker, kledingwinkel, elektricien of restaurant? Je vindt wie/wat je zoekt via de Aalterse ondernemerslijst. Online shoppen kan ook in eigen gemeente. Surf naar www.aalteronline.be, klik op ‘Winkelen’ en je vindt alle Aalterse webshops onder één dak.

Horeca blijft verwennen

Onze horeca is nog altijd gesloten, maar veel horecaondernemers blijven hun klanten verwennen met afhaalgerechten en menu’s, ook voor de feestdagen. Op www.aalter.be/aalter-helpt#maaltijden vind je een lijst met de horeca die afhaal aanbiedt of aan huis levert.

Gebruik je corona-Aalterbon (als dat nog niet gebeurd is)

Om de lokale economie te ondersteunen schonk het gemeentebestuur in juli aan elke volwassen Aalternaar (geboren vóór 1 januari 2003) een corona-Aalterbon ter waarde van 25 euro. Het gaat om een steunmaatregel van 600.600 euro die rechtstreeks terugvloeit naar de Aalterse handelaars.

Bijna drie kwart van de bonnen (73%) is intussen nuttig besteed. De eindejaarsperiode is de ideale gelegenheid om de bon alsnog te gebruiken. De bon is nog geldig tot en met donderdag 31 december 2020. De corona-Aalterbon uitgeven in 2021 is geen optie. Laat jouw bon dus niet slingeren, maar doe de handelaars, je geliefden of jezelf een plezier en rep je naar één van de 184 deelnemende handelszaken in de buurt. Om alle deelnemende handelszaken te bekijken, surf je naar www.aalter.be/aalterbon of scan je, uit de begeleidende brief die bij je Aalterbon zit, de QR-code met behulp van de Aalterbonfunctie in de Aalter App (www.aalter.be/app).

Leg eens een Aalterbon onder de kerstboom

Nog op zoek naar een leuk, verrassend cadeautje voor onder de kerstboom? Bespaar jezelf pakjesstress en geef een Aalterbon cadeau. Stop de zoektocht naar hét ultieme cadeautje: de Aalterbon is het ideale geschenk, voor élke gelegenheid: altijd een aangename verrassing. De cadeaubon is te koop in het gemeentehuis van Aalter-centrum (opgelet: afspraak verplicht).

Meer info via www.aalter.be/aalterbon.