Septemberkermis Aalter-centrum: Willy Sommers, jaarmarkt en vuurwerk

Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023
Aalter-centrum maakt zich op voor de septemberkermis. Van zaterdag 16 september tot en met zondag 24 september 2023 is het negen dagen feest met een rijkelijk gevuld programma, boordevol blikvangers! Aalter viert ook 100 jaar elektriciteit met een heel bijzonder tentoonstellingsproject.

Kermis met nostalgische paardencarroussel

De kermis start met 30 kermisattracties, die van zaterdag 16 tot en met zondag 24 september 2023 op de Markt, parking Aard en parking Boomgaard jong en oud blij zullen maken.

De Boomgaard krijgt met een authentieke paardencarrousel de absolute hoogvlieger. Andere attracties maken van de site een droomplein voor de allerkleinsten.

Ook op de Markt en parking Aard wordt het dolle pret. ‘t Schipje en het Funhouse (wie geen natte voetjes wil, neemt voor de veiligheid best een paar reserveschoentjes mee) keren terug. Voor de grotere dames en heren zijn er de Autoscooter, Lambada en de Rups, maar ook de Poliep en – voor de durvers – de ‘Remix of high energy booster’. Schietkramen en touwtjetrek, maar ook suikerspinnen, hamburgers en oliebollen: de septemberkermis heeft het allemaal!

Brandweerdemo’s en jaarmarkt

Onvervalste publiekstrekkers als de opendeur van de brandweer en de jaarmarkt staan vanzelfsprekend opnieuw op de planning. Op zondag 17 september kan je in en rond de brandweerkazerne in de Sint-Gerolflaan terecht voor demonstraties, kinderanimatie en rondritten. De toegang is gratis. Op woensdag 20 september vanaf 8.00 u is het jaarmarkt in de Stationsstraat, de Lostraat en op de Markt.

Willy Sommers laat de zon in je hart

De septemberkermis presenteert een aantal boeiende tentoonstellingen én veel muziek in de lokale horeca of op de kiosk op de Markt. Het hoogtepunt wordt de slotdag, op zondag 24 september. Dan verwacht Aalter heel wat lokale artiesten als de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Ceciliavrienden Lotenhulle, Azdamme en David Vandyck. Willy Sommers treedt op om 20.00 u. Diezelfde avond sluiten we de kermis om 21.00 u af zoals de traditie het wil: met vuurwerk. Maar eerst: feesten! Alle info op www.aalter.be/septemberkermis

Hou rekening met…

  • Gewijzigde verkeerssituatie: de septemberkermis en al haar activiteiten zorgen uiteraard voor wat verkeersaanpassingen in Aalter-centrum. Je vindt een uitgebreid overzicht op www.aalter.be/septemberkermis.
  • De ondergrondse glasbollen op parking Aard zijn tijdens de kermisperiode niet toegankelijk. Ter hoogte van de Sint-Jozefstraat zijn er als alternatief bovengrondse glasbollen beschikbaar. De textielcontainer verhuist tijdelijk van parking Aard naar de Sint-Jozefstraat.
  • De wekelijkse markt van woensdag 20 september 2023 vervalt wegens de jaarmarkt.
  • De wekelijkse Boerenmarkt verhuist op zaterdagen 16 en 23 september 2023 naar de parking van het gemeentehuis Aalter-centrum.
  • Het snellaadstation voor elektrische voertuigen op parking Aard zal niet bereikbaar zijn van woensdag 13 september 2023 om 12.00 u tot maandag 25 september 2023 om 6.00 u.
  • Het gemeentehuis en alle gemeentelijke diensten zijn tijdens de kermisweek gewoon open. De openingsuren vind je op www.aalter.be/openingsuren.

100 jaar elektriciteit

Het is in 2023 precies honderd jaar geleden dat Aalter aangesloten werd op het openbaar elektriciteitsnet. Het lokaal bestuur koestert zijn historisch erfgoed en geeft daarom twee uit gebruik genomen elektriciteitscabines in de Stationsstraat en Lostraat een tweede leven. Samen met de restauratie van de voormalige cabines wordt het metalen schrijnwerk aan de voorzijde vervangen door glas, zodat je vanop straat installaties en elektrische toestellen doorheen de decennia kunt bewonderen. De opening van de twee bijzondere cabines en de bijhorende tentoonstelling vindt plaats op zondag 24 september om 19.00 u (in de Stationsstraat) en om 19.30 u (in de Lostraat).