Wil jij mijn buddy zijn? Vrijwilligers gezocht om regelmatig af te spreken met kwetsbare Aalternaren

Gepubliceerd op zondag 30 mei 2021
OCMW Aalter is op zoek naar buddy’s. Dat zijn vrijwilligers die kwetsbare Aalternaren ondersteunen door regelmatig – én coronaproof – af te spreken. Om de Aalterse buddywerking voor te stellen zijn er twee online infosessies, op dinsdag 15 en donderdag 17 juni 2021.

Wat?

De buddywerking verbindt een ‘buddy’ (vrijwilliger) aan een ‘deelnemer’ (sociaal kwetsbare persoon of inburgeraar). Als buddy bied je in de eerste plaats een luisterend oor. Maar het duo maakt ook tijd om op vaste tijdstippen af te spreken en krijgt de volledige vrijheid om zelf te beslissen wanneer ze elkaar zien en wat ze doen. Het doel van het traject is om het sociaal netwerk van de deelnemers terug op te bouwen of te versterken. Tijdens het project werk je als ‘buddy’ nauw samen met het OCMW.

Corona maakt het nog moeilijker

De impact van corona is enorm. Mensen die het moeilijk hebben, krijgen het nog moeilijker omdat ze hun contact met de buitenwereld meer en meer zien verdwijnen.

Samen op stap

Via het buddyproject bied je als buddy laagdrempelig contact aan de deelnemer. Je gaat samen op stap of onderneemt allerlei zaken: van kleine dingen, zoals samen een wandeling maken en naar de film gaan tot grotere zaken als een nieuwe hobby zoeken. Belangrijk is dat alles op maat van buddy en deelnemer gebeurt.

Online infosessies

Voel je je aangesproken om zo’n mooie en hartverwarmende taak op jou te nemen? Zou je graag nog meer te weten komen over de buddywerking in Aalter? Het OCMW organiseert twee online infosessies: op dinsdag 15 juni en donderdag 17 juni 2021, telkens van 19.30 u tot 20.30 u.

Inschrijven nodig

Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 14 juni 2021 via www.aalter.be/arminarm of tel. 09 325 22 00. Zodra je bent ingeschreven, ontvang je een link naar de infosessie. Daar kom je op een klein uurtje te weten wat het project inhoudt, hoe de buddymethodiek werkt en hoe alles volgens de meest recente coronamaatregelen kan verlopen.