Wie zijn we?

Tineke De Smet 

Toen ik op vijfjarige leeftijd mijn eerste danspasjes zette, was ik al snel verkocht. Ik startte met klassiek ballet, maar al snel kwamen daar wekelijkse lessen in jazzdans en moderne dans bij. Na mijn middelbare studies besloot ik mijn danspassie verder te zetten en begon ik mijn dansopleiding aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam, waar ik afstudeerde als dansleerkracht. Reeds meer dan 10 jaar geef ik lessen dansexpressie, klassiek ballet, jazzdans en hedendaagse dans aan een breed publiek, van jong tot oud. In mijn danslessen vind ik het belangrijk om een positief leerklimaat te creëren waarin elke leerling zichzelf kan zijn. Naast danstechniek staan dansplezier, artisticiteit en creativiteit centraal.

Mijn passie voor lesgeven en onderwijs zette me ertoe aan om na mijn dansopleiding nog Pedagogische Wetenschappen te gaan studeren. Nadien verdiepte ik me steeds meer in het vakgebied muzische vorming. Zo coach ik leerkrachten in het basisonderwijs voor dit vak en ben ik ook werkzaam op Arteveldehogeschool waar ik onder andere muzische vaardigheden en dansdidactiek aan toekomstige kleuteronderwijzers doceer.

Samen met Isalie Van Heyste neem ik de coördinatie van onze dansafdeling op.

Sarah Janssens Van Ceulebroeck

Ik ben afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten als Bachelor of Dance in Education. In deze studie werd ik veelzijdig opgeleid in de dansstijlen modern, jazz, ballet en urban. Mijn hele jeugd stond in het teken van beweging. Dans werd hierbij doorheen de jaren steeds belangrijker en waar ik nu mijn beroep van heb kunnen maken. Bijgevolg startte ik een paar jaar geleden als dansdocent waarna ik bij verschillende dansscholen terecht ben gekomen. Ik ging naast het lesgeven ook aan de slag als choreografe met dansers die coaching nodig hadden bij het maken van stukken voor wedstrijden. Naast het lesgeven op amateurdansscholen, heb ik ook heel wat ervaring met doelgroepen zoals de basis- en middelbare school en kunstacademies. Ik vind het belangrijk om mezelf voldoende als danser en performer neer te zetten en dat doe ik naast een vol lessenrooster dan ook bij CompAni-One onder leiding van Anneke Ghysens. Op die manier kan ik mezelf blijven verbeteren in het eigen kunnen en die ervaring meenemen in het werkveld als docent.

Isalie Van Heyste

Stil zitten was niets voor mij dus begon ik op vijfjarige leeftijd met dansen. Klassiek ballet was altijd mijn passie en mijn start. Jazzdans kwam er al snel bij. Ik deed mijn middelbare opleiding aan de Koninklijke balletschool van Antwerpen met daarnaast privé-pilateslessen. Hierna wou ik me nog meer verdiepen in de hedendaagse stijl en deed de Bachelor hedendaagse-opleiding in het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen met aansluitende de specifieke lerarenopleiding. Hier genoot ik ervan om samen te werken met verschillende choreografen. Al snel kon ik proeven van het lesgeven en wou ik mijn passie overbrengen en doorgeven. Ik geef balletles op de Fontys Hogeschool voor de kunsten in Tilburg. Als danser ben ik actief bij Roots Company in Gent. In mijn lessen wil ik de dansers zichzelf laten ontplooien. Gezond en bewust dansen staan bij mij centraal. Ik hou van een positieve werksfeer en energie, dansen is voor mij ademen in beweging. 

Samen met Tineke De Smet neem ik de coördinatie van onze dansafdeling op.