Werken station Aalter-centrum van start: hier hou je best rekening mee

Gepubliceerd op donderdag 4 april 2019
Het station in Aalter-centrum krijgt de komende twee jaar een ander gezicht. Zo vernieuwt spoorwegbeheerder Infrabel de perrons. De voorbereidende werken starten vanaf maandag 8 april 2019.

De NMBS en Infrabel investeerden de voorbije jaren al fors in nieuwe bruggen en tunnels over de spoorwegen in Aalter. De komende jaren krijgen ook het station en de stationsbuurt in Aalter-centrum een complete make-over. Het station in Aalter-centrum is met meer dan tweeduizend op- en afstappende reizigers per dag een belangrijke hefboom voor het openbaar vervoer in de hele regio. Om het station te vernieuwen en de perrons toegankelijker te maken gaan begin april aanpassingswerken van start die tot en met 2021 zullen duren. De toegang tot het station en de perrons wordt toegankelijker gemaakt voor personen met een beperkte mobiliteit, bagage of kinderwagens. Daarbij zullen ondermeer verschillende toegangshellingen tot de perrons gefaseerd uitgevoerd worden.

Vanaf maandag 8 april 2019

Op de plaats waar nu de fietsenstalling staat (zijde stationsgebouw) komt een werfzone. De fietsenstalling verhuist daarom op 8 en 9 april naar de huidige zone voor kortparkeren (het middeneiland voor het stationsgebouw). De bushaltes komen iets verderop. Passeren langs de voorzijde van het stationsgebouw kan enkel nog voor bussen. De kortparkeerplaatsen, kiss and ride-zone en de parkings voor mindermobielen krijgen een plaats op de parking naast het station.

Week van maandag 29 april 2019

Voorbereidende (kabel)werken op perron 1 en 2. Die zullen ’s nachts worden uitgevoerd en kunnen geluidshinder met zich meebrengen.

Week van maandag 6 mei 2019

De luifel aan de rechterkant (zijde Brugge) van perrons 1 en 2 wordt afgebroken. Die afbraakwerken zullen vooral ’s nachts plaatsvinden, maar ook overdag gaan de werken verder. Tijdens die dagen zal een deel van het perron afgezet worden.

Spoorverkeer ’s nachts onderbroken

Door verschillende werken op de spoorlijn Gent-Brugge zal het treinverkeer een aantal weeknachten in april onderbroken zijn. Er komt een vervangende buslijn voor de laatste reizigerstreinen in de nachten van 3 tot en met 5 april en in de nachten van 8 tot en met 12 april 2019.