Werken industriezone Lakeland

Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2019
Nadat eerder al de Middelweg (vroeger: Urselweg) aan bod kwam, voert hoogspanningsnetbeheerder Elia de komende maanden werken uit in de industriezone Lakeland. Vanaf maandag 21 oktober tot en met eind 2019 wordt de Venecolaan tussen de Ambachtenlaan en de Nijverheidslaan gedeeltelijk afgesloten.

Ter Lake

Nog tot zaterdag 30 november 2019 is Ter Lake, tussen Corvelyn NV en Garage Oosterlinck, afgesloten. Verkeer via Ter Lake blijft mogelijk tot en met de toegangspoort van Corvelyn NV.

Het verkeer richting de Zuidleiestraat moet omrijden via de Brugstraat, Venecolaan en de Zuidleiestraat. Tijdens de werken blijven alle bedrijven in de Zuidleiestraat en Ter Lake steeds bereikbaar.

Brugstraat

Tot zaterdag 30 november 2019 moet je in de Brugstraat, tussen de Knokkebaan (N499) en de Boterpotstraat, rekening houden met een gewijzigde verkeersituatie.

Elia gebruikt de parkeerstrook en het fietspad aan de kant met oneven huisnummers (kant Tankstation Gabriels) als werfzone. De doorgang voor het verkeer ter hoogte van de werfzone blijft verzekerd in beide richtingen. Het verkeer moet over versmalde rijstroken.

Omdat het fietspad aan de oneven kant wordt ingenomen, moeten fietsers die vanuit de Knokkebaan richting Lakeland rijden aan de overkant van de Brugstraat (even huisnummers) fietsen. Tweewielers kunnen aan het kruispunt van de Knokkebaan en de Brugstraat veilig de rijweg oversteken naar de even kant van de Brugstraat.

Venecolaan

Vanaf maandag 21 oktober tot en met eind 2019 wordt de Venecolaan, tussen de Ambachtenlaan en de Nijverheidslaan, gedeeltelijk afgesloten. Verkeer vanuit de Brugstraat richting industriepark Lakeland moet omrijden via de Ambachtenlaan en de Nijverheidslaan.

Verkeer vanuit het industriepark Lakeland richting de Brugstraat blijft wél mogelijk. Vanuit de Venecolaan linksaf de Nijverheidslaan inslaan, kan niet meer. Je volgt dan de omleiding via de Ambachtenlaan.

De Ambachtenlaan is enkel toegankelijk via de Venecolaan. Dat is nodig om de omleiding van het verkeer vanuit de Brugstraat via de Ambachtenlaan veilig te laten verlopen.

Bedrijven blijven steeds bereikbaar

Tijdens de werken blijven bedrijven altijd bereikbaar, hetzij rechtstreeks of via een omleiding. Als Elia moet werken op privéterrein of als een toegangspoort door de werken tijdelijk niet bruikbaar is, brengt de aannemer de betrokken bedrijven tijdig op de hoogte. Tijdens de werken blijft de elektriciteitsvoorziening verzekerd.

Waarom werken?

Elia legt een nieuwe ondergrondse kabelverbinding aan. De werken zijn nodig voor de modernisering en capaciteitsuitbreiding van het hoogspanningsnet in de industriezone Lakeland in Aalter. Op die manier blijft de elektriciteitsbevoorrading voor huishoudens en lokale ondernemingen in Aalter-centrum, Knesselare en Wingene ook in de toekomst gegarandeerd.

Meer weten?

Op www.elia.be vind je steeds de laatste stand van zaken van het project. Voor meer informatie over het project of bij vragen over de bereikbaarheid van uw onderneming of woning kan je terecht op omwonenden@elia.be of de gratis infolijn tel. 0800 11 089 (tijdens de kantooruren).