Werken in Aalter-centrum

Gepubliceerd op maandag 3 september 2018
De rijweg in de Bellemstraat tot het kruispunt met de Vrijhofstraat en de aansluiting met de Hagepreekstraat is afgewerkt met beton. De rioleringswerken zijn opgeschoven van het kruispunt Bellemstraat/Vrijhofstraat naar de Boomgaardstraat.

Bellemstraat

De klinkerverharding van de parkeerplaatsen en voetpaden in de Bellemstraat zal tegen begin september afgewerkt zijn. De resterende openbare verlichting is vervangen door ledverlichting.

Boomgaardstraat

Na het bouwverlof werd gestart met de aanleg en de aansluiting van de riolering in de Bellemstraat ter hoogte van het kruispunt met de Vrijhofstraat. De werken zijn ondertussen opgeschoven richting de Boomgaardstraat.

Omleiding

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Lostraat, de Kestelstraat en de Processieweg. Verkeer naar het centrum volgt vervolgens de Molenstraat, de Weibroekdreef en de Stationsstraat.

Riolering Boomgaardstraat

Fase één van de aanleg van de riolering in de Boomgaardstraat loopt tot huisnummers 6/8. Vervolgens wordt de Boomgaardstraat tot de Boomgaard aangepakt (fase 2). De aanleg van de riolering en het voorlopige wegdek in de Boomgaardstraat tot de Boomgaard zal afgewerkt zijn tegen eind september 2018.

Plaatselijk verkeer

De zuidelijke Boomgaard en de Boomgaardstraat zijn tijdens de werken enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Het eenrichtingsverkeer in de Boomgaard en Boomgaardstraat wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer. Ga je naar de Boomgaardstraat, dan kan je de auto achterlaten in de ondergrondse parking De Warande, bereikbaar via de Mergelput. Alle timings zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

Alle info over de werken