Werken derde en vierde spoor: reizigerstunnel aan kant Spoorweglaan afgesloten vanaf 16 mei 2020

Gepubliceerd op maandag 11 mei 2020
De werken aan het derde en vierde spoor in Aalter-centrum gingen de voorbije maanden onverminderd verder. Vanaf zaterdag 16 mei 2020 zijn de perrons tijdelijk alleen nog toegankelijk via het Stationsplein.

Waarom?


Om de capaciteit op de drukke spoorlijn tussen Gent en Brugge te verhogen, verdubbelt Infrabel het aantal sporen van 2 naar 4. Ook de stations in Bellem, Sint-Maria-Aalter en Aalter-centrum worden aangepakt: reizigerscomfort en toegankelijkheid krijgen daarbij alle aandacht.

Wat is er al gebeurd?

In de zomer van 2019 ging de herinrichting van perrons 1 en 2 (aan de kant van het Stationsplein) van start. Intussen is ook de heraanleg van perrons 3 en 4, aan de kant van de Spoorweglaan, begonnen.

Reizigerstunnel kant Spoorweglaan afgesloten vanaf zaterdag 16 mei 2020


Om verschillende werken uit te voeren aan de onderdoorgang en tegelijkertijd de veiligheid van de treingebruikers te garanderen, gaat de reizigerstunnel vanaf zaterdag 16 mei 2020 tijdelijk dicht. Het station is daardoor enkel nog bereikbaar via het Stationsplein.
Reizigers die vanuit Aalter-centrum komen, kunnen via de onderdoorgang aan de Loskaaistraat, 250 meter verderop, onder de sporen en zo via de Brugstraat en het Stationsplein de perrons bereiken. Dat blijft zo tot maandag 14 september 2020.

Fietsstraat om zwakke weggebruiker te beschermen

Voor de veiligheid van de zwakke weggebruiker legt het gemeentebestuur vanaf zaterdag 16 mei 2020 tijdelijk een fietsstraat in tussen de voetgangerstunnel in de Brugstraat en het Stationsplein. In een fietsstraat geldt een snelheidslimiet van 30 km per uur, moeten auto’s achter fietsers blijven rijden en is inhalen verboden.

Spoorverkeer ’s nachts onderbroken

Het treinverkeer op de spoorlijn Gent-Brugge zal onderbroken zijn in het weekend van 16 en 17 mei 2020. Er komt een vervangende buslijn. Meer info over de aangepaste dienstregeling vind je op www.belgiantrain.be. De werken kunnen tussen vrijdagnacht en maandagochtend geluidshinder met zich mee brengen.

De eerste, nieuwe perrons zijn weldra klaar

De verhoogde perrons 1 en 2 zijn op 13 juni 2020 klaar. Dan kan je meteen comfortabeler dan ooit de trein op en af. Via de nieuwe toegangshellingen zijn de sporen perfect bereikbaar voor personen met een beperkte mobiliteit, bagage of kinderwagens. Tegen de zomer van 2021 moeten ook perrons 3 en 4 afgewerkt zijn. NMBS bouwt daarna nog een nieuw onthaal- en parkeergebouw. Het gemeentebestuur steekt dan de volledige stationsomgeving in het nieuw. Meer info bij de klantendienst van NMBS via tel. 02 528 28 28 of www.nmbs.be of bij Infrabel via www.infrabel.be of contact@infrabel.be.