Brugstraat en Venecolaan krijgen nieuw wegdek: werken starten op 9 mei

Gepubliceerd op donderdag 5 mei 2022
Op maandag 9 mei 2022 starten ingrijpende wegenwerken in de Brugstraat en de Venecolaan. Het wegdek gaat volledig in het nieuw. De werken zullen grote hinder met zich meebrengen en duren tot maandag 23 mei 2022.

Waar?

De werfzone begint aan het kruispunt van de Brugstraat met de N44 en eindigt ter hoogte van Venecolaan 15.

Waarom?

Door de huidige, slechte staat van de weg, kiest het lokaal bestuur voor een doorgedreven, volledige restauratie van de rijweg. Er wordt geopteerd voor een methode die de minste (lees: kortste) hinder veroorzaakt voor de bedrijven op het industriegebied. De rijweg in asfalt en beton wordt afgefreesd, er komt een dubbele, nieuwe asfaltverharding in de plaats.

Planning

De werken starten op maandag 9 mei 2022 en zullen – als alles goed gaat - maximaal 14 dagen duren. Het lokaal bestuur en de aannemer stellen alles in het werk zodat de industriezone, de woningen en bedrijven langsheen de werfzone vanaf zaterdag 14 mei 2022 terug ontsloten kunnen worden via de Brugstraat (plaatselijk verkeer). Het is de bedoeling om de werken volledig af te ronden tegen maandag 23 mei 2022.

Toegankelijkheid bedrijventerreinen

De bedrijven op industriezone Lakeland blijven bereikbaar via een omleiding die loopt langs de Middelweg, industriezone Woestijne en de (vrachtwagen)brug over het kanaal Gent-Oostende.

Fietsers

Voor fietsers blijft het verboden om de brug in Woestijne te gebruiken. Ze kunnen de omleiding volgen via Ter Walle, Brugstraat en Tervennelaan.

Maatregelen rond schoolomgeving

Tijdens de werken en de omleiding gaat er extra aandacht naar de veiligheid in de Middelweg en specifiek rond de schoolomgeving in Aalter-Brug. Daar geldt zone 30. De politie zal controles uitvoeren zodat de verkeersveiligheid voor de schoolkinderen en alle weggebruikers gegarandeerd blijft.

Omleiding

  • verkeer komende van de N44: N44 (Knokkebaan), Middelweg, Watermolenstraat, Woestijnepark en Venecolaan.
  • verkeer komende van Ursel: Middelweg, Watermolenstraat, Woestijnepark en Venecolaan.
  • verkeer komende van de Brugstraat/Aalter-centrum: Tervennelaan, Léon Bekaertlaan, Durmelaan, Zuidleiestraat, Venecolaan, Woestijnepark, Watermolenstraat, Middelweg.