Werken Aalter-centrum gaan nieuwe fase in: aannemer schuift op in Stationsstraat

Gepubliceerd op donderdag 28 februari 2019
De werken in Aalter-centrum zitten perfect op schema, de heraanleg van de Stationsstraat schiet op. Vanaf begin maart pakt de aannemer het stuk tussen de Dwarsstraat en de Markt aan. Daarna komt de Lostraat aan de beurt.

Wat is er al gebeurd?

In 2018 kregen de Bellemstraat (tussen de Markt en de Molenstraat), de Boomgaard en de Boomgaardstraat al een gescheiden riolering. Begin januari 2019 is de aannemer gestart met de heraanleg van de voetpaden en de rijweg in de Bellemstraat (tussen de Markt en de Boomgaardstraat) en de afwerking van de Boomgaard (zie foto). In het eerste deel van de Stationsstraat, tussen de Boomgaard en de Dwarsstraat, zijn de werken volop bezig. Tegen eind maart 2019 moet dat stuk klaar zijn (fase 1).

Nieuwe fase

Begin maart 2019 start de verdere opbraak van de Stationsstraat, vanaf de Dwarsstraat tot de Markt (fase 2). De Stationsstraat blijft dicht voor doorgaand verkeer. De omleiding loopt via de Weibroekdreef, Molenstraat, Processieweg, Kestelstraat en Lostraat in beide richtingen. Vanuit de Brouwerijstraat kun je nog altijd, via de Markt, naar de Bellemstraat.

Verdere timing

Begin april 2019 komt de Lostraat, tot net voor woonzorgcentrum Veilige Have, aan de beurt. Naast de vernieuwing van de rijweg en de voetpaden legt het bestuur er ook een gescheiden rioleringsstelsel aan.

In de derde en laatste fase gaan de Markt en de Brouwerijstraat, tot aan het kruispunt met de Sint-Gerolflaan, in het nieuw.

Als alles volgens plan verloopt, is de heraanleg van Aalter-centrum klaar tegen de zomer van 2019. Slecht weer of onvoorziene omstandigheden kunnen de timing altijd wijzigen. Meer info via waterwerken@aalter.be of tel. 09 325 22 00. Alle info en de up-to-date overzichtskaart vind je op www.aalter.be/werken.