Werken Aalter-centrum

Gepubliceerd op donderdag 29 november 2018
De werken in Aalter-centrum zijn opnieuw opgeschoven. Een update over de stand van zaken in de Bellemstraat, Boomgaard en de Boomgaardstraat.

Bellemstraat

Het kruispunt Bellemstraat-Molenstraat-Processieweg is heraangelegd en wordt vanaf maandag 10 december 2018 terug opengesteld voor verkeer. Tussen de Markt en de Boomgaardstraat werd het nieuwe rioleringsstelsel aangelegd. Het wegdek werd voorlopig afgewerkt.

Boomgaard

In de zuidelijke Boomgaard zijn de rioleringswerken van start gegaan. Tot en met vrijdag 21 december 2018 vindt de vernieuwing van de riolering en de aanleg van de fundering plaats. Tijdens de eindejaarsperiode zal de straat toegankelijk zijn voor lokaal verkeer.

Boomgaardstraat

Het kruispunt Bellemstraat-Boomgaardstraat is heraangelegd en werd terug opengesteld voor lokaal verkeer. De tijdelijke toegang via de Mergelput tot de ondergrondse parking De Warande is opgeheven. De parking is voortaan bereikbaar via de nieuwe inrit in de Boomgaardstraat.

Omleiding doorgaand verkeer

De Bellemstraat, de Boomgaardstraat en de Boomgaard zijn tijdens de werken toegankelijk voor lokaal verkeer. Doorgaand verkeer maakt gebruik van de omleiding via de Lostraat, de Kestelstraat en de Processieweg. Verkeer dat in het centrum moet zijn, volgt vervolgens de Molenstraat, de Weibroekdreef en de Stationsstraat.

Alle timings zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. Alle info en de up-to-date overzichtskaart vind je op www.aalter.be/werken.