Naar inhoud

De cel Welzijnszaken staat in de eerste plaats operationeel in voor het uitvoeren van de beleidsinitiatieven  ten aanzien van maatschappelijk kwetsbare groepen, dit in functie van een constructieve samenlevingsopbouw. 

Een eerste belangrijke taak van de cel is het aanbod van drugspreventiemaatregelen om de bevolking (jong en oud) verantwoord met drugs (alcohol, tabak, illegale genotsmiddelen,…) te leren omgaan en om hulp te bieden bij problemen als gevolg van druggebruik. Het drugspreventiebeleid is in die zin gericht op preventie & sensiblisatie van de bevolking. Maar ook voor begeleiding en advies bij drugsproblemen kan je er terecht. Om dit te bereiken wordt sterk samengewerkt met de gemeentes Knesselare en Maldegem onder de naam 'Drugpunt SMAK'.

Daarnaast staat de cel in voor de coördinatie van de uitbouw en opvolging van het ‘Sociaal Huis’, in nauwe samenwerking met het OCMW. Hierdoor zorgt de cel voor een maximale toegankelijkheid van de dienstverlening voor elke burger en een optimaal bereik van de beoogde doelgroep.

Tot slot behandelt de cel alle sociale premies en subsidies.

Praktisch

Welzijnszaken

Europalaan 22
9880 Aalter
tel. 09 325 22 00
fax 09 325 22 40
Vragen over welzijn? Vragen over drugs? E-loket

Gerelateerde thema's

Nieuwsberichten

  • Nieuwe Facebookpagina Gezonde Gemeente Aalter

    De nieuwe Facebookcommunity ‘Gezonde gemeente Aalter’ promoot het lokaal gezondheidsbeleid met allerlei evenementen en tips over gezondheid. Een aanrader!
  • Zelfmoordlijn 1813 wil nog meer oproepen beantwoorden!

    De Zelfmoordlijn 1813 is er voor wie nood heeft aan een gesprek van mens tot mens. Dat gesprek kan gaan over je eigen zelfmoordgedachten, maar evengoed kan je er terecht als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving die met dergelijke gedachten worstelt.
Nieuwsoverzicht

Fotoalbum