Welbi brengt buren samen

Gepubliceerd op vrijdag 16 december 2022
Hulp nodig bij kleine klusjes? Op zoek naar een babysit? Of gewoon nood aan een babbel? Registreer op Welbi! Dat is het gloednieuwe deelplatform van Curando dat mensen uit de buurt samenbrengt om elkaar te helpen.

Het online platform Welbi – in het leven geroepen door zorggroep Curando en haar partners Ferm en Cevi – laat toe om eenvoudig helpende handen in de buurt te vinden of zelf aan te bieden. Van hulp bij kleine binnen- en buitenklusjes, vervoer en digitale ondersteuning tot hulp bij het shoppen, een babbel of het voorzien van een oppas.

Automatisch verzekerd en fiscaal gunstig

Voor wie helpende handen zoekt, is Welbi een goedkope en betrouwbare oplossing. Met jouw smartphone of computer maak je makkelijk een account aan zonder instapkosten en kan je onmiddellijk aan de slag. Bij gebruik van Welbi ben je bovendien automatisch verzekerd wanneer er iets gebeurt.

Ook wie graag een centje bijverdient, haalt voordeel uit het gebruik van Welbi. Het platform is immers door de overheid erkend als deelplatform, wat betekent dat je tot 6.540 euro (bedrag 2022) mag bijverdienen aan een fiscaal gunstig tarief. Bijverdienen via Welbi kan al vanaf 16 jaar.

Fysieke Welbi-punten

Daarnaast is het ook mogelijk langs te gaan bij fysieke Welbi-punten. Op die locaties kan iedereen terecht met allerlei vragen. Dat maakt van Welbi een unieke dienstverlener binnen de deeleconomie. Voor Aalter zijn de dichtstbijzijnde Welbi-punten in Lotenhulle (Ontmoetingscentrum Avondvreugd, Lodorp 103) en in Ruiselede (LDC Den Tap, Aalterstraat 10). Alle andere locaties zijn terug te vinden op de website www.welbi.be.